Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: The Way Back

Films | Basketbalentertainment scheert hoge toppen de laatste weken. Dat valt natuurlijk in grote mate toe te schrijven aan Netflixserie "The Last Dance", maar ook "The Way Back" zou de basketbalfans wereldwijd wel eens kunnen bekoren. Al is het veel meer dan louter een film over basket.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"The Way Back" vertelt het verhaal van Jack Cunningham (Ben Affleck), een jonge basketter met een grote toekomst voor zich. Maar het leven loopt niet altijd zoals gepland en Cunningham zegt zijn roeping vaarwel en glijdt af in een alcoholverslaving - iets waar ook Ben Affleck zelf de laatste jaren regelmatig mee krijgt te kampen.

Wanneer zijn alma mater zonder coach valt, krijgt Cunningham echter een kans op eerherstel. Als coach moet hij het zootje ongeregeld terug met de neus in dezelfde richting krijgen om een vervolg te breien aan het succes uit het verleden. Daarbij steken echter enkele oude demonen opnieuw de kop op.

De tweede samenwerking tussen Ben Affleck en regisseur Gavin O'Connor is zoveel meer dan de typische film over een basketbalcoach die een ploeg uit het slop moet trekken, denken we bijvoorbeeld aan "Coach Carter". O' Connor schept een verhaal waaruit blijkt dat sport niet altijd de mirakeloplossing is om een duister verleden achter je te laten, maar dat het gevecht tegen je innerlijke demonen een werk van alledag is.

"The Way Back" is vanaf 29 april beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top