Invitational G2 European Brawl op Valorant: Benelux verliest de finale

Door Proximus

Deel dit nieuws

Valorant is de nieuwe populaire FPS (First Person Shooter). Het spel is zo populair dat het op 7 april zijn hoogtepunt bereikte met 1,7 miljoen kijkers op Twitch, ‘s werelds grootste streamingplatform van videogames. G2 Esports maakte gebruik van het momentum om een Europees toernooi te organiseren met influencers en spelers uit andere esports-scenes zoals CSGO.

Acht teams streden tegen elkaar om de tienduizend euro te winnen die aan de winnaars was beloofd. Een van die teams was de Benelux, vertegenwoordigd door ScreaM, Ex6TenZ, iDex, bazy en davidp. Het team bestond dus voor 100% uit Counter-Strike-spelers, maar een bijrol wilden ze absoluut niet spelen. Na een 2-0-overwinning tegen team Iberia stonden ze tegenover Italië en de Balkan. De halve finale werd een eenrichtingswedstrijd en het Belgische team bereikte al bij al gemakkelijk de finale. In de andere tabelhelft verpletterde Team Nordics eerst Team DACH alvorens het op te nemen tegen Frankrijk, vertegenwoordigd door Gotaga, Jbzz, Skyyart, pm en SmithZz. De resultaten spreken boekdelen, Team Nordics won beide wedstrijden met 2-0 zonder ook maar één moment in de problemen te komen.

De finale kon beginnen. De Benelux won de eerste map met dertien tegen twaalf en nam zo het voortouw. De tweede map werd daarentegen gewonnen door de Zweden. Ex6TenZ en zijn team mochten geen fouten meer maken. De derde map ging helaas ook naar Team Nordics na een overtime waarin de Belgen technische problemen kenden met hun communicatie. Voor een eerste toernooi blijft dit echter veelbelovend… Bovendien is een mooie competitieve toekomst weggelegd voor de game!

Hieronder vind je de integrale uitzending van de G2 European Brawl:

© G2 Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top