Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld wanneer ze toonden hoe zij een speciale neus hadden voor een beslissende pass.
 
Ruud Vormer is een vechter. Een werker. Een kilometervreter. Een pitbull. Kortom, een speler zoals de supporters van Club Brugge graag zien. Toch is de Nederlander meer dan dat: hij is dé bepalende voetballer van blauw-zwart, zoals blijkt uit de 60 assists die hij heeft gegeven in zijn zes seizoenen in de Jupiler Pro League (PO1 inbegrepen). 
 
Dit seizoen eindigde de aanvoerder van de Bruggelingen als eerste in de ranglijst van de assistgevers. Met 14 assists en 1 doelpunt in 27 wedstrijden bewijst de voormalige middenvelder van Feyenoord zijn belang voor het Club Brugge van Philippe Clement. Met een voet in een kwart van de doelpunten van zijn ploeg is Vormer dit seizoen een onmisbare schakel in de aanvalslinie van de officieuze landskampioen.
 
Vooral in het eerste deel van het seizoen liet de 31-jarige Nederlander zich opmerken, met 13 assists tussen juli en december 2019. Naar het einde toe van de reguliere fase van het kampioenschap kwam hij minder uit de verf, want hij stond enkele weken aan de kant door een scheurtje in de ligamenten van de knie.
 
(Bronnen: Proximus Sports en Transfermarkt)
 
Video: dankzij de technische vaardigheden kan Vormer met precisie passes uitdelen, zoals bij dit doelpunt van Okereke tegen Standard.