Coronalfabet: jouw gids om de lockdownperiode te doorstaan

Muziek | Het coronavirus blijft helaas het sociale leven in een wurggreep houden. Om de tijd enigszins te doden, stellen wij alvast de ideale handleiding op om deze periode van lockdown te doorkomen. Vandaag doorlopen we het coronalfabet van A tot G.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De A van AB Canapé

De Ancienne Belgique blijft, net als verschillende andere concertzalen, nog voor enige tijd gesloten. Geen nood als u de adrenaline en het plezier van een live concert mist, want dankzij AB Canapé kan je alsnog genieten van de beste optredens. Vanuit je zetel heb je dagelijks toegang tot een pak optredens uit de recente AB-geschiedenis. Zo biedt Proximus Pickx dagelijks zo’n concert aan. Een kleine selectie alvast: Skunk Anansie, MGMT, Passenger, etc.

De B van Batman

De Batman-trilogie van Christopher Nolan is vanaf heden beschikbaar op Netflix. De films Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) brachten telkens een geweldige cast samen: Christian Bale in de rol van Batman, Michael Caine als Alfred, Gary Oldman als commissaris Gordon en Morgan Freeman als Lucius Fox. Ook Anne Hathaway, Marion Cotillard, Cillian Murphy, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal en wijlen Heath Ledger passeerden de revue. Die laatste won een Oscar voor zijn rol als Joker.

De C van Contagion

Een film over een dodelijk virus dat zich in een razendsnel tempo over de wereld verspreidt. Het lijkt alsof regisseur Steven Soderbergh al in 2011 de huidige coronacrisis voorspelde met zijn film Contagion. Of hoe de fictie de realiteit inhaalt. Momenteel is Contagion een van de meest bekeken films op Netflix. Dat sterren als Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Kate Winslet en Jude Law meespelen in de film, kan ook wel een rol spelen.

De D van David Bowie

Normaal gezien vond het Tribeca Filmfestival plaats van 13 tot 20 april, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Een van de headliners moest Stardust worden, de biopic over het leven van David Bowie. Stardust neemt je mee naar 1971, toen een nog jonge Bowie (gespeeld door Johnny Flynn) aan zijn eerste concerttour begon.

Bekijk hieronder alvast de eerste beelden van Stardust.

De E van esports

Als er een sporttak enigszins profiteert van de coronacrisis, is het de wereld van de esports wel. Gamen; al dan niet professioneel, was al populair voor de lockdown, maar de cijfers zijn de voorbije periode nog eens explosief gegroeid. Proximus Pickx volgt alvast alles van esports op de voet. Je kan zowel internationaal als op nationaal vlak wedstrijden volgen via Proximus. Hier vind je alvast een overzicht van het meest recente nieuws.

De F van Future Nostalgia

Ook muziek brengt uiteraard soelaas in deze triestige periode. Een lichtpuntje werd door Dua Lipa op de markt gebracht. Daar waar veel artiesten juist de release van hun nieuwste album uitstelden door het coronavirus, besloot de zangeres in volle crisis Future Nostalgia uit te brengen. Ideaal zo lijkt, om de gedachten op deze manier wat te verzetten. “Ik hoop dat mijn nieuwste album je vreugde en plezier zal bezorgen”, liet Dua Lipa zelf weten bij de release.

De G van Grey’s Anatomy

Wie de verhalen in het Seattle Grace Hospital doorheen de jaren gemist heeft, dit is misschien wel het perfecte moment om te beginnen kijken naar Grey’s Anatomy. De extra tijd die je nu misschien heeft, kan wel best van pas komen. De serie is namelijk aan haar 16e seizoen toe. Het is daarmee de langstlopende medische serie in de Verenigde Staten, met meer dan 363 afleveringen op de teller. Wie je alvast vaak aan het werk zal zien, is Patrick Dempsey. Hij vertolkt de rol van Dr. Derek Shepherd. Krijg je niet genoeg van Grey’s Anatomy? Bekijk dan gerust ook eens Private Practice, een spin-off van de populaire ziekenhuisreeks.

Lees ook:

- Deel 2 van het coronalfabet, met letters H tot M

- Het derde deel van het coronalfabet, van N tot T

- Deel 4 van het coronalfabet, met letters U tot Z

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top