Eerste spelerstransfer tussen Lokeren en Lokeren-Temse is een feit

Sport | Sinds het faillissement van Sporting Lokeren leven zowat alle spelers die zich de voorbije maanden (in moeilijke omstandigheden) een weg door de Proximus League ploeterden in onzekerheid over hun toekomst. Maar voor Waaslander Gil Van Moerzeke schijnt er alweer een zonnetje. Hij tekende bij de nieuwe fusieclub Lokeren-Temse en blijft dus gewoon op Daknam spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van Moerzeke is een jeugdproduct van Sporting Lokeren. Hij debuteerde in 2018 als verdediger en sloot 2020 af als aanvaller nadat Stijn Vreven hem succesvol omschoolde én meer speelgelegenheid gaf.  De 22-jarige Waaslander startte in de laatste vier competitieduels in de basis en veroverde meteen de harten op Daknam met onder meer een goal en een assist.

Nu gaat Van Moerzeke dus aan de slag bij KSC Lokeren-Temse; de nieuwe fusieclub die op Daknam komt voetballen. "Gil Van Moerzeke is een speler uit eigen streek die veel werkkracht en snelheid koppelt aan een enorme werkethiek. Die eigenschappen zal hij nu aanwenden bij zijn nieuwe club. Hij moet een belangrijke pion worden in het vernieuwde elftal en kan tegelijk ook een bruggenbouwer worden tussen de kernen Lokeren en Temse", klinkt het bij de nieuwe club.

Afwachten wie er nog volgt, maar met Mathéo Parmentier vertrok er al wel een ander jeugdproduct op Daknam. De jonge middenvelder vond onderdak bij KAA Gent.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top