Rego: “Ik had nooit verwacht zo’n ervaring mee te maken”

Door Proximus

Deel dit nieuws

In deze moeilijke periode hebben we een gesprek met spelers die, na een seizoen als amateurspeler, nu als profspeler aan het werk zijn in de Proximus ePro League. De speler die we vandaag aan het woord laten is 23 jaar en afkomstig uit La Louvière. Zijn nickname is een begrip geworden binnen de Belgische FIFA-scene. Hier is REGO.

Nu de maatregelen tegen het coronavirus van kracht zijn, hebben we besloten om ePro League-spelers met een speciaal profiel onder de aandacht te brengen. Een tweetal weken geleden hadden we de gelegenheid om u voor te stellen aan Nicolas “Nycom” Persoons, de profspeler van Zulte Waregem. Vandaag maken we plaats voor Henegouwenaar Anthony Rocchetti. Net als Nycom heeft ook Rego een grote stap gezet tussen twee FIFA-seizoenen door. De jongeman, aangenomen als amateurspeler door Moeskroen in het seizoen 2018-2019, promoveerde tot profspeler na het vertrek van regerend kampioen ShadooW naar Standard. We hebben daarom besloten om het carrièrepad te bespreken van deze briljante speler, die een echte troef in handen heeft tijdens de play-offs dit jaar.

Van lokaal toernooi naar Belgisch kampioen

Zoals elke liefhebber van esports kwam ook Anthony niet toevallig in deze wereld terecht. Tussen passie en ambitie is hij al sinds zijn vroege jeugd ondergedompeld in de wereld van de videogames. En als sportliefhebber spotte hij al snel zijn favoriete game. “Ik heb sinds de editie van ’07 elk jaar het FIFA-spel gekocht“, zegt hij. Maar op de 10-jarige leeftijd en in dat stadium was er natuurlijk nog geen sprake van toernooien. Toch is zijn huidige discours duidelijk: “Ik speel bijna uitsluitend FIFA en vooral in competitieverband, niet voor de fun. Ik wil zó graag winnen dat ik geen andere games speel. In feite was het op FIFA 15 dat ik gestart ben met toernooien. Ik had een affiche gezien van een toernooi op mijn school en omdat ik zo competitief ben, heb ik me ervoor ingeschreven. En ik heb enorm genoten van die ervaring! Ook al kwam ik niet ver, het gevoel en de sfeer was geweldig. Dat maakte dat ik hierin verder wilde gaan omdat ik alles wilde winnen.” Die mentaliteit leidde hem naar de organisatie EGO. “Ik had wat informatie opgezocht op het internet en ik stootte op de organisatie. In die tijd organiseerden ze verschillende toernooien in hun gaming house in Brussel. Ik ontmoette daar al Zak (Emperatoor) en Quentin (ShadooW). Het grootste deel van de Waalse scene was er en daar begon het allemaal voor mij.

Als lid van EGO bewees het jonge talent al snel zijn waarde door het Belgisch kampioenschap op FIFA 17 te winnen, om nadien gedurende enkele maanden voor Epsilon uit te komen. “Toen heb ik deelgenomen aan de kwalificaties om de amateurspeler te worden van Royal Excel Moeskroen. Mijn prioriteit was om mijn geluk te beproeven bij een Waalse club. En aangezien ik al in een paar toernooien had gespeeld die op hun faciliteiten waren georganiseerd, was het niet meer dan normaal dat ik naar hen ging.” Voor Anthony was het uitgesloten zo’n kans te laten liggen. Hij was reeds in contact met de club en in het bezit van een mooi palmares. Met zijn goede prestaties tijdens de kwalificaties kon hij uiteindelijk het wit-rode shirt aantrekken. “Het was een groot genoegen voor mij om deel te nemen aan deze competitie“, herinnert hij zich. “Een eerste officieel kampioenschap, uitgezonden op televisie en met zoveel media-aandacht, ik moest er deel van uitmaken. En waarom kon ik het toernooi niet winnen? Bovendien is het ook een eer om een professionele voetbalclub te vertegenwoordigen waar iedereen zeer vriendelijk is en er een goede sfeer hangt.

De komst van de Proximus ePro League heeft Rego, die een positieve en bemoedigende kijk heeft op de FIFA-scene en haar toekomst, verheugd. “We hebben dit kampioenschap al twee jaar. Ondanks een kleine achterstand is het geweldig om de andere landen te hebben gevolgd, want het helpt België in de goede richting. Mijn droom zou zelfs zijn dat we in prime time naar meer esports op televisie gaan kijken, met grote evenementen en veel toeschouwers.” Het is een droom die miljoenen fans in binnen- en buitenland in vervulling zouden willen zien gaan.

Teleurstelling voor opflakkering

Als volwaardig lid van Les Hurlus was de doelstelling voor 2018-2019 duidelijk. “Het management had me niet veel druk opgelegd. Het doel was natuurlijk om zo ver mogelijk te geraken.” Na een moeilijke start in de reguliere competitie met de andere amateurspelers slaagde Anthony er niet in om het tij alsnog te keren. “Je zou kunnen zeggen dat het niet goed voor me ging“, zegt hij teleurgesteld. “Ik begon het kampioenschap met twee nederlagen, die me direct in een lastig parket brachten. En als je daar voor het eerst komt, ontdek je een intense competitie waarin je mentaal erg sterk moet zijn om bij de zes beste te eindigen. Na een slechte start ging ik snel kopje onder en kon ik me niet kwalificeren voor de volgende ronde. Maar uiteindelijk heb ik er veel positieve dingen uitgehaald. Er namen grote namen deel en enkele talenten zoals Miran traden op de voorgrond. Het was een ongelooflijke ervaring.” Helaas, eindigend op de 10e plaats, vervoegde Rego zich niet bij ShadooW om zijn club te vertegenwoordigen in de play-offs.

Terwijl dit het einde van zijn samenwerking met Moeskroen had kunnen betekenen, bewees zijn post-ePro League-seizoen het tegendeel. Teleurgesteld, maar zeker niet belachelijk gemaakt tijdens het amateurkampioenschap, kwam Anthony sterker terug. Hij legde enkele prestaties op de mat die de aandacht van het management zouden trekken. “Daarna nam ik deel aan een paar toernooien met een aantal goede resultaten, zoals een plaats op het podium van het Gamers Assembly-evenement in Frankrijk. Maar wat de doorslag heeft gegeven was mijn overwinning in de finale van het clubtoernooi tegen Quentin.” Met verse krachten en terug in een positieve spiraal opende de overstap van zijn teamgenoot naar Standard de deuren naar een nieuwe dimensie. “Na mijn overwinning had ik de kans om te praten met de leidinggevenden en toen Quentin vertrok, boden ze me de baan als profspeler aan.

Nieuwe status, nieuwe ervaringen

Uiteraard brengt het ondertekenen van een profcontract wat meer verantwoordelijkheden met zich mee, maar ook heel wat voordelen. “Ik heb meer afspraken in het stadion en ik krijg begeleiding tijdens toernooien en voor sociale media en alles wat met communicatie te maken heeft. Ik zou ook deelnemen aan verschillende evenementen ter promotie van esports, maar alles staat nu op stand-by door de lockdown“. Wat betreft de kleine voordelen die verbonden zijn aan zijn status kreeg onze voetballiefhebber een abonnement om zijn team langs de zijlijn te gaan aanmoedigen en kreeg hij ook de kans om de spelers te ontmoeten. “Ik heb regelmatig journalisten die contact met me opnemen, ik heb supporters die me steunen en mijn accounts op sociale media hebben zich sterk ontwikkeld. Ik dacht echt niet dat ik zo ver kon komen. Dat is een echte verwezenlijking voor mij.” Als een zichzelf respecterend competitiebeest heeft Rego natuurlijk bepaalde doelen in het vizier, maar hij is vooral van plan om het beste te maken van wat lijkt op een droom. “Ik zal vanzelfsprekend nog steeds proberen om mijn resultaten en mijn communicatie te verbeteren. Op competitief niveau zou ik me willen plaatsen voor de FUT Champions Cup. Maar met de Belgische wet die loot boxes verbiedt beginnen we met een te grote handicap ten opzichte van buitenlandse spelers.

Seizoen 2

Als profspeler moet de Moeskroen-speler zich nu zeker tonen. Door zijn status is hij meteen gekwalificeerd voor de play-offs. Het doel is heel duidelijk: de titel. Daar weet de jongeman zich goed op voor te bereiden. Naast de voorbereidende toernooien in het tussenseizoen zijn de uren in de aanloop naar de competitie cruciaal. “Voor elk toernooi let ik altijd op het aantal uren dat ik slaap. Mentaal is dat heel belangrijk“, legt hij uit. “Ik sport om fysiek klaar te zijn en ik zorg ervoor dat ik genoeg wedstrijden speel tegen goede spelers om op hoog niveau meteen te kunnen presteren.

Dit kleine ritueel zou wel eens voor het verschil kunnen zorgen in een competitie die zo zwaar is als de Proximus ePro League. Wat zeker lijkt te zijn, is dat REGO de Belgische kampioensbeker absoluut in de vitrine van Le Canonnier wil houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top