De topschutters van de JPL: het seizoen van Hans Vanaken

Jupiler Pro League |
Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld wanneer ze opdaagden voor het doel van de tegenstander.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In het vorige seizoen, 2018/2019, had Hans Vanaken een grote stap gezet: meer dan ooit had hij zijn stempel gedrukt op het spel van Club Brugge. Zijn nieuwe status had hij verzilverd met een eerste Gouden Schoen en twee selecties voor de Rode Duivels. De Vanaken van het vorige seizoen had zich vooral laten opmerken met zijn aantal assists: 17, met ook 14 doelpunten in 40 competitiewedstrijden.
 
Dit seizoen viel de Limburgse middenvelder vooral op door zijn aantal doelpunten: hij maakte er 13 in 29 doelpunten, een opmerkelijk aantal voor een middenvelder en goed voor een plaats op het podium van de topschutters, na Dieu Mbokani en Jonathan David. Vorig seizoen had hij nog 6 van zijn 14 doelpunten gemaakt vanaf de stip. Dit seizoen had de dubbele winnaar van de Gouden Schoen maar 2 strafschoppen nodig om aan zijn 13 goals te komen. Zijn 9 goals tussen eind juli en eind december droegen bij tot de winst van zijn tweede Gouden Schoen. 
 
De 27-jarige Vanaken zit al 5 seizoenen bij Club en ligt nog tot 2024 onder contract bij blauw-zwart: als echte clubspeler is hij op weg om een plaats te veroveren in het rijtje iconen van Club Brugge zoals Raoul Lambert, Ja Ceulemans, Gert Verheyen of Timmy Simons.
 
(Cijfergegevens: Proximus en Transfermarkt)
 
Video: op 19 januari 2020 maakte Hans Vanaken in het Astridpark wellicht een van zijn mooiste doelpunten van het seizoen. Een afvallende bal die hij met een magistrale trap voorbij een kansloze Van Crombrugge plaatste…

 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top