De beste quotes uit 'Blind Gekocht': "Dit is waanzin"

Films | Na het succesvolle debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans. De deelnemers laten hun zuurverdiende spaarcentjes in de deskundige handen van Béa en Bart, die op zoek gaan naar een droomwoning. Wij zetten de meest opvallende quotes uit de vijfde aflevering op een rijtje.

Door Proximus

Deel dit nieuws

“Soms heb ik het gevoel dat ik in een James Bond-huis woon”
 
Het echtpaar Sandra en Michael gaat mee met zijn tijd. Vooral de man des huizes is verzot op de nieuwste technologische snufjes. Hij gaat er dan ook prat op om de gezinswoning vol te proppen met de laatste moderne technologie, tot ergernis van zijn eega. Zijn voice command-apparatuur blijkt overigens niet feilloos: toen Michael een demonstratie gaf voor de camera’s, weigerde de Google Nest te gehoorzamen op zijn bevelen. “Dat is dan weer typisch”, klonk het licht gegeneerd. We konden bijna horen hoe Sandra een diepe zucht slaakte.

“Met dit bruin water poets ik mijn tanden niet”
 
Een flashback toont hoe Mila en Mathias een woning in Lotenhulle bezochten. Ze konden toen nog niet bevroeden dat aankoopmakelaar Béa later datzelfde huis zou aankopen met hun spaarcenten. Het koppel was op zijn zachtst gezegd niet wild van de afgeleefde vertrekken en ontdekte hier en daar serieuze gebreken.

“Dat is waanzin”
 
Béa getuigt over de immomarkt in haar woonstreek Overijse, qua woningen één van de duurste regio’s van België. Sandra en Michael zoeken er al jaren tevergeefs naar een mooie gezinswoning, maar de vraag is groot en de beste exemplaren worden dan ook vrijwel onmiddellijk na het verschijnen van de verkoopsannonce verkocht. “Als ik dan nog rekening moet houden met hun wishlist ben ik twintig jaar op zoek”, ventileert een gestreste Béa.
 
“Ik ben man genoeg om te zeggen dat ik roos goed vind”
 
Intussen ontdekken Mila en Mathias hun pas aangekochte woning, en de eerste reacties zijn positief. “Hier kan ik gelukkig worden”, aldus een opgeluchte Mila. De toekomst oogt dus rooskleurig, net als de verbouwde keuken. Een gewaagde keuze waar Mathias best mee kan leven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top