Uitgelicht: focus op de Euromillions Basketball League

Sport |

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Vrijdag lichten we er enkele topwedstrijden uit de vaderlandse basketbalcompetitie uit.

26 december 2019: Brussels - Limburg United

Op de derde speeldag van de tweede competitiefase trekt Brian Lynch met Limburg United richting Vorst Nationaal om Brussels partij te geven.

Aan de rust kijkt de thuisploeg tegen een kleine achterstand aan (38-40), maar in het derde kwart slaan de Limburgers, onder impuls van een losgeslagen Jared Wilson-Frame (29 punten en 4 steals), een definitieve kloof. Een beste seizoensprestatie voor de Amerikaan, die twee weken later moet opkrassen bij United.

Herbeleef hoe Wilson-Frame zijn duivels ontbindt vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

10 januari 2020: Leuven - Charleroi

Op vrijdagavond 10 januari 2020 wordt de vierde speeldag op gang geworpen door Leuven Bears en Spirou Charleroi. De Carolo's willen hun zegereeks verder zetten, terwijl de Bears hogerop in het klassement willen komen.

Na een verschroeidende start van de bezoekers (0-9), neemt Leuven al gauw het voortouw. Dankzij een sterk tweede kwart staat bij de rust 50-35 op het scorebord. Na de rust lijken de bezoekers in eerste instantie een comeback te kunnen bewerkstelligen, maar dat is buiten Hugh Robertson, goed voor 29 punten, gerekend.

Herbeleef Leuven - Charleroi vanaf 12u05 op Proximus Sports 1.

25 oktober 2019: Limburg - Oostende

In groep B openen landskampioen Oostende en Limburg United de debatten in de terugronde. De troepen van Dario Gjergja willen hun ongeslagen status behouden, terwijl de Limburgers de uittredende kampioen willen bijbenen aan de kop van de ranking.

Een open wedstrijd op het parket zal volgen. De Zeekapiteins leiden aan de rust (37-40) en lijken in het derde kwart (16-24) de overwinning definitief over de streep te trekken, maar dat is buiten het fenomale slotkwart van de thuisploeg gerekend. Met een eindspurt van 25-11 gaan de troepen van Brian Lynch op en over de landskampioen. Uitblinker is Jared Wilson-Frame met 23 punten en 4 steals, de 22 punten en 10 rebounds van Mcintosh volstaan net niet.

Herbeleef het fenomenale vierde kwart van Limburg United tegen Oostende vanaf 15u op Proximus Sports 1.

15 november 2019: Leuven – Antwerp

Op de negende speeldag trekt Antwerp in groep A naar de Sportoase. De troepen van Christophe Beghin hebben er tot nog toe een vlekkeloos parcours opzitten en willen die koers maar al te graag aanhouden.

Een gelijkopgaande eerste helft resulteert in een 44-40 tussenstand voor de Bears. Na de pauze drukken de Giants onder impuls van Belgian Lion en Belgisch speler van het Jaar Hans Vanwijn het gaspedaal in. Hugh Robertson en co kunnen geen vuist meer maken en moeten de overwinning aan de Antwerpenaren laten.

Herbeleef hoe Antwerp Leuven aftroeft vanaf 17u55 op Proximus Sports 1.

17 januari 2020: Charleroi – Aalstar

De vijfde speeldag van de tweede ronde werd gekruid met een wedstrijd tussen Spirou Charleroi en Aalstar. De Aalstenaren, bezig aan een teleurstellend seizoen, willen zich herpakken, terwijl Spirou de punten wil thuishouden in de eigen Spiroudome.

Een spannende pot basket is wat volgt. Beide ploegen trekken een kwart naar zich toe, waardoor aan de rust alles nog open ligt (39-35). In het derde kwart lijkt de thuisploeg de partij in een definitieve plooi te leggen, maar dat is buiten een fameuze eindspurt van Okapi gerekend. De Oost-Vlamingen komen net te kort om de zege in extremis mee te graaien.

Herbeleef de close call tussen Charleroi en Aalstar vanaf 19u40 op Proximus Sports 1.

14 februari 2020: Mechelen – Bergen

Op Valentijnsdag is het “Ladies Night” in Mechelen en mogen de vrouwelijke supporters gratis de Winketkaai binnen om de Kangoeroes een derde zware thuismatch op rij te zien spelen. Mechelen kreeg in drie weken tijd drie topploegen over de vloer. Eerst kwam Oostende op bezoek dat verrassend in het zand beet. Diezelfde stunt nog eens overdoen tegen Charleroi lukte niet, Spirou kwam wél winnen in Mechelen en een week later probeert die andere Henegouwse ploeg, Bergen, hetzelfde te doen. Bergen staat op dat moment eerste in het klassement. Maar Mechelen met een uitstekende Coleman in de eerste helft en een geweldige Deroover na de pauze haalt alles uit de kast om de leider te verslaan.

Herbeleef een spannende Valentijnsmatch in Mechelen vanaf 21u45 op Proximus Sports 1.