Musonda en Bolingoli staan in ons nationaal basiselftal op FIFA 20

Door Proximus

Deel dit nieuws

België heeft momenteel heel wat topvoetballers. Ook in andere sportdisciplines doen we het lang niet slecht. Laten we eens kijken naar de talenten die op een voetbalveld te bewonderen zijn en bestuderen wat ze waard zijn op de virtuele FIFA 20-velden. Presteren onze elf Duivels net zo goed als in de werkelijkheid?

We komen het in dit artikel te weten. We richten onze blik namelijk op het type-elftal van België op FIFA 20.

Om geen enkele positie te vergeten, bespreken we de ploeg in een 4-3-3-opstelling.

In doel is er niet echt discussie mogelijk. Thibaut Courtois in zijn POTM-versie (Speler van de maand) staat tussen de palen. De hiërarchie wordt gerespecteerd voor deze positie, want als we iemand anders dan Courtois zouden moeten kiezen, zou dat Simon Mignolet zijn. Voor de keeperspositie hebben we dus dezelfde spelers als in het team van Roberto Martinez.

Op de rechtsback hebben we, Thomas Meunier buiten beschouwing gelaten, weinig opties. De speler van PSG is geen topspeler op FIFA 20 door zijn gebrek aan snelheid. Maar de enige speler die heel misschien de concurrentie zou kunnen aangaan met Meunier is Thomas Foket.

Aan de overkant hebben we hetzelfde probleem: een beperkte keuze. Er is inderdaad een speciale versie van Jan Vertonghen, maar die krijgt een notering van slechts 65 voor snelheid, wat heel delicaat is op de flank. Daarom kiezen we voor Boli Bolingoli, de speler van Celtic Glasgow. Hij heeft een snelheidsrating van 90 en een rating van 79 voor fysieke sterkte. Ondanks zijn lage algemene cijfer van 72 is hij de beste optie voor de linksachterpositie.

Voor de as van de verdediging zijn Alderweireld en Vertonghen de eerste namen die iedereen waarschijnlijk in gedachten heeft. Ze zijn goede verdedigers, maar met respectievelijk 64 en 63 in snelheid zijn ze op hoog niveau op FIFA 20 heel kwetsbaar. Daarom gaat onze keuze uit naar spelers met een goed niveau en met een hogere snelheidspiek. Voor de eerste speler blijven we in de Engelse competitie met de Belg bij Watford, Christian Kabasele, die een snelheidsnotering van 70 heeft. Hij heeft een zeer goed rendement voor de positie die hij inneemt: aanvallend zijn zijn bijdragen gemiddeld, verdedigend zijn ze hoog. Bovendien heeft zijn teamgenoot centraal in de verdediging vergelijkbare bijdragen. Jason Denayer, de speler van Olympique Lyonnais, heeft 75 in snelheid.

Uiteindelijk is het team wat de verdedigingslinie betreft, afgezien van Thomas Meunier, helemaal anders dan de ploeg die we gewend zijn te zien in de wedstrijden van onze nationale ploeg.

Een trio bezet het middenveld in onze opstelling. Net als in de realiteit hebben we hier keuze in overvloed: Nainggolan, Tielemans, De Bruyne, Witsel, Fellaini, Dendoncker, Vanaken, enz. De lijst is vrij lang, maar er kunnen slechts drie spelers in de basis staan.

De eerste is niemand minder dan Kevin De Bruyne, een van de beste (zo niet “de”) beste Belgische middenvelders op dit moment. Hij heeft ook een aantal zeer goede eigenschappen op FIFA 20 en hij werd daarenboven in het elftal van het jaar opgenomen. Deze erkenning leverde hem een kaart op met een totaalscore van 98 (wetende dat het maximum 99 is), om nog maar te zwijgen van de 96 voor schieten, de 99 voor passing, de 96 voor dribbelen en de 93 voor fysieke sterkte.

Aan zijn zijde staat een speler die niet langer deel uitmaakt van het nationale team wegens extrasportieve redenen: Radja Nainggolan, bijgenaamd de Ninja. Al zijn eigenschappen bevinden zich boven 80, en zelfs boven 85 als we geen rekening houden met zijn snelheidsrating (80).

De keuze voor de laatste speler op het middenveld is moeilijker. Drie spelers zijn in de running voor deze positie: Tielemans in Future Stars-versie, Witsel in FUTmas-versie en Birger Verstraete in League Player-versie. Alle drie hebben ze het niveau om in het team te staan, maar wij kiezen voor Birger Verstraete. Hij heeft 99 voor agressiviteit, 99 voor uithoudingsvermogen en 90 voor onderscheppingen, drie statistieken op zich die zeer interessant zijn. Maar dat zijn niet zijn enige troeven: als je zijn schietcijfer wegneemt, liggen al zijn eigenschappen boven 85!

Onze drie middenvelders hebben een gelijkaardig rendement, meer bepaald zowel aanvallend als verdedigend hoog.

In de aanvallende drietand ontdekken we, net als in de verdediging, een paar verrassingen. Uiteraard kunnen we Eden Hazard niet uit het elftal zetten. Hij staat in ons Belgisch team centraal gepositioneerd als spits dankzij zijn “FUT Birthday”-kaart. Deze versie van Eden heeft vijf sterren voor technische vaardigheden, waardoor we uit heel wat moeilijke situaties kunnen geraken. Ons team telt maar één echte spits, dus er is geen plaats voor Romelu Lukaku. Bovendien is het erg moeilijk om met hem te spelen op FIFA 20 gezien zijn snelheidscijfer.

De positie op links wordt meestal bezet door Hazard, dus we moeten een vervanger voor hem vinden. Verschillende spelers kunnen op deze positie spelen: Yannick Carrasco, Leandro Trossard, Thorgan Hazard, Dries Mertens en Anthony Limbombe. Dat geeft ons vijf spelers voor één positie. Edens broer kan worden geschrapt vanwege zijn gebrek aan snelheid in vergelijking met de vier andere alternatieven. Limbombe heeft het voordeel dat hij vijf sterren heeft voor zijn mindere voet, ten opzichte van de vier sterren van de andere spelers. Wat betreft de bijdragen hebben ze allemaal een vergelijkbaar rendement (hoog/gemiddeld), behalve Dries Mertens, die aanvallend/verdedigend respectievelijk hoge/lage bijdragen heeft. Dit is een voordeel dat hem ertoe zal aanzetten om vaker in de voorhoede te staan. Leandro Trossard en Yannick Carrasco zijn ook twee zeer goede spelers, maar ze hebben niet noodzakelijkerwijs een troef in handen waardoor ze een streepje voor hebben op de andere Belgische linkervleugels die op FIFA 20 beschikbaar zijn.

Uiteindelijk kiezen we tussen Limbombe en Mertens voor de laatste, omdat hij veel meer het verschil kan maken in 1-tegen-1-situaties op de flank. Ook zijn wendbaarheid, evenwicht, reactie, controle en dribbelvaardigheden mogen er best wezen. Deze zijn respectievelijk 99, 97, 92, 93 en 96 tegenover slechts 92, 89, 73, 80 en 83 voor Anthony Limbombe.

Ook op de rechterflankpositie hebben we een luxeprobleem. Zo kunnen we o.a. Adnan Januzaj, Isaac Mbenza en Charly Musonda vernoemen. Slechts één van deze spelers heeft ooit voor de Rode Duivels gespeeld, maar de andere twee zijn nog jong en hebben vandaag de dag moeite om op het hoogste niveau door te breken.

Isaac Mbenza kunnen we redelijk snel naar de bank verwijzen gezien zijn drie sterren voor technische vaardigheden en mindere voet. Januzaj en Musonda blijven dus over. In tegenstelling tot de realiteit is het op FIFA 20 de laatste die onze voorkeur geniet. Hij overstijgt Januzaj in bijna elke eigenschap, behalve twee. Ten eerste in onderscheppingen, maar dat is niet echt nuttig voor een aanvallende vleugelspeler. Ten tweede, in sprongkracht (52 versus 61), maar die statistiek is noodzakelijkerwijs ook niet erg nuttig voor een aanvallende vleugelspeler gezien de effectiviteit van koppen op FIFA 20.

Hier is onze 4-3-3 met de beste elf Belgische spelers op FIFA 20. Dit team bevat een paar verrassingen en een paar bevestigingen.

Ons basiselftal bestaat dus uit:

  • Thibaut Courtois – DM – Real Madrid – 90
  • Thomas Meunier – RV – Paris St Germain – 82
  • Jason Denayer – CV – Olympique Lyonnais – 79
  • Christian Kabasele – CV – Watford – 78
  • Boli Bolingoli – LV – Celtic Glasgow – 72
  • Birger Verstraete – CM – FC Cologne – 88
  • Kevin De Bruyne – CM – Manchester City – 98
  • Radja Nainggolan – CM – Cagliari – 88
  • Charly Musonda – RB – Vitesse – 88
  • Dries Mertens – LB – Naples – 90
  • Eden Hazard – SP – Real Madrid – 94

Kortom: een kleurrijk, maar vooral zeer competitief team.

© Eden Hazard

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top