Uitgelicht: focus op de Proximus League

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Donderdag tijd voor 5 wedstrijden uit de recente jaargang van de Proximus League.

27 oktober 2019: Virton - Roeselare

De eerste periode in de Proximus League nadert zijn ontknoping. Op drie speeldagen voor het einde is het ongemeen spannend bovenaan de rangschikking. Indien Excelsior Virton nog aanspraak wil maken op het felbegeerde ticket voor de promotiefinale, moet het Roeselare opzij zetten. De West-Vlamingen zitten echter in een goede periode, na prestigieuze overwinningen tegen OH Leuven en Union.

Een ware spektakelmatch is wat volgt. De eerste helft wordt gekruid met vier fantastische doelpunten, de ene nog van mooiere makelij dan de andere. Na de pauze valt de wedstrijd wat in een wak, maar een verre uithaal van Stélvio Cruz beslecht de partij in het voordeel van de Luxemburgers.

Herbeleef de spektakelwedstrijd tussen Virton en Roeselare vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

6 december 2019: Lommel - OH Leuven

Na een desastreuze eerste periode voor Lommel, wat resulteert in een laatste plaats in de rangschikking, nemen de Limburgers in de tweede periode een betere start. Op de vierde speeldag wacht hen een thuiswedstrijd tegen OH Leuven, de primus van de eerste periode.

OHL verliest echter al snel Derrick Tshimanga met een rode kaart. Dankzij twee omgezette elfmeters staat Lommel aan de rust met 2-1 voor. In de tweede helft kunnen de Leuvenaren geen vuist meer maken. Na een nieuw Lommels doelpunt komt de eerredder van Mathieu Maertens te laat.

Herbeleef hoe de Limburgers de scalp van OHL veroveren vanaf 12u55 op Proximus Sports 1.

12 februari 2020: Westerlo - Lokeren

Net als de eerste periode staat ook de tweede periode in de Proximus League bol van de spanning. Op de 25ste speeldag neemt Westerlo het thuis op tegen het geteisterde Lokeren, troosteloos laatste in de stand. De Kemphanen moeten de partij winnend afsluiten om uitzicht te blijven behouden op de periodetitel.

En dat hebben de troepen van Bob Peeters goed begrepen. Al in de eerste helft lijkt Westerlo korte metten te maken met de Waaslanders. Dankzij Christian Bruls, Gilles Dewaele en Kurt Abrahams staat een 3-1 tussenstand op het bord tijdens de rust. In de tweede helft volstaat de aansluitingstreffer van Giorgi Beridze niet voor het stamnummer 282 om een comeback te bewerkstelligen.

Herbeleef Westerlo - Lokeren vanaf 14u45 op Proximus Sports 1.

28 september 2019: Beerschot - OH Leuven

Op de achtste speeldag van de eerste periode nemen de Ratten het thuis op tegen de fiere leider uit Leuven. Om nog enigszins kans te maken op de periodetitel moeten de troepen van trainer Stijn Vreven de Leuvenaars met lege handen huiswaarts sturen.

De volledige 90 minuten lang zal Beerschot de partij in handen nemen, maar na 20 minuten krijgt het het deksel op de neus via Mathieu Maertens. Op een dodelijke counter in de tweede helft verdubbelt OHL zijn voorsprong. De aansluitingstreffer van draaischijf Raphael Holzhauser kan niet meer baten.

Herbeleef Beerschot - OH Leuven vanaf 17u35 op Proximus Sports 1.

17 november 2019: Union - Virton

Na respectievelijk een vierde plaats in de eerste periode en een tweede plaats, willen Union en Virton ook in de tweede periode meespelen voor de knikkers. Op de eerste speeldag kijken ze elkaar al meteen in de ogen.

De thuisploeg schiet het best uit de startblokken en komt na 20 minuten spelen op voorsprong. Tien minuten voor affluiten legt Mathias Fixelles de 2-0 eindstand vast.

Herbeleef de thuisoverwinning van Union vanaf 21u05 op Proximus Sports 1.