Mike Vanhamel verlengde deze week zijn contract bij Beerschot VA waardoor hij tot medio 2024 in dienst blijft op het Kiel. In die tijd kan de Brusselaar proberen om de doelman te worden die het meeste clean sheets verzamelde in de Proximus League. Maar iets doet ons vermoeden dat zijn ambitie voor de volgende jaren niet in 1B ligt.
De 30-jarige goalie mikt met Beerschot VA natuurlijk op de Jupiler Pro League, maar daar is nog steeds geen duidelijkheid rond. Als Vanhamel en Beerschot volgend jaar toch opnieuw in 1B zouden voetballen, dan kan het Kielse sluitstuk als persoonlijk alternatief wel vol voor het clean sheet-record gaan van de reeks waarin hij zich ontpopte tot een absolute sterkhouder.

Vanhamel hield als goalie van Lierse SK en Beerschot de voorbije jaren 25x de nul in de reguliere competitie van het vernieuwde 1B. Daarmee doet hij net minder goed dan Adrien Saussez. De doelman van Union Sint-Gillis hield de voorbije vier seizoenen 26x de nul voor zijn team. Vanhamel was in 2017/2018 wel even weg uit de reeks (transfer naar KV Oostende), maar speelde over de vier seizoenen heen wel meer 1B-matchen dan Saussez; die was immers niet altijd zeker van zijn stekje tussen de palen in het Dudenpark.

1. Adrien Saussez (Union): 26x
2. Mike Vanhamel (Lierse & Beerschot): 25x
3. Wouter Biebauw (Roeselare): 19x
4. Koen Van Langendonck (Westerlo): 16x
5. Nick Gillekens (OH Leuven): 15x