Uitgelicht: Red Flames in actie

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Morgen wordt alvast een Red-Flames dag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België – Moldavië (19 september 2017)

Enkele maanden na het historische EK voor de Belgische voetbalvrouwen, mochten de Red Flames op 19 september 2017 hun WK-kwalificatiecampagne op gang trappen tegen Moldavië. De Flames begonnen met veel vuur aan die campagne. Ze maakten namelijk met 12-0 brandhout van de Moldavische vrouwen. Janice Cayman met vier goals en Tessa Wullaert met drie doelpunten waren de protagonisten van dienst.

VS – België (8 april 2019)

België zou dan wel Moldavië stevig van de mat vegen, een dikke twee jaar later krijgen de Red Flames zelf een bolwassing. Killer van dienst is de VS, de regerende wereldkampioen. De Amerikanen winnen de oefenpot met 6-0. Het was pas het tweede duel tussen België en de VS. Ook in het eerste duel, in 1993, wonnen de Amerikanen.

België – Zwitserland (5 oktober 2018)

Wilden de Red Flames naar het WK van vorig jaar in Frankrijk, dan moesten de voetbalvrouwen zich tot het beste land kronen in de WK-barrages. Eerste horde werd Zwitserland. In de heenmatch kwamen de Belgen twee keer op voorsprong, maar lieten ze die telkens schieten. De partij eindigde op 2-2. Vier dagen later maakte Zwitserland een einde aan de WK-droom van de Flames. In de terugmatch bleef het 1-1, waardoor de Zwitsers mochten doorstoten op basis van hun twee doelpunten buitenshuis.

België – Japan (13 juni 2017)

Met Japan kwam de toenmalige vicewereldkampioen op bezoek in het stadion van Leuven voor een vriendschappelijk duel tegen België. Het werd een bemoedigende 1-1 als eindresultaat. Japan kwam op voorsprong via Yuika Sugasawa, maar de Belgen krabbelden snel recht dankzij een kopbalgoal van Elke Van Gorp.

België – Italië (4 september 2018)

Nog voor er sprake kon zijn van WK-barrages, moesten de Red Flames op de laatste speeldag van de kwalificaties eerst nog voorbij Italië. De Italiaanse vrouwen waren al zeker van groepswinst en WK-deelname en maakten het de Flames nog knap lastig. Maar met een 2-1 zege en dankzij twee goals van Davinia Vanmechelen mocht België als beste tweede door naar de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top