De ploeg en persoonlijke tactiek van Club Brugge-speler “Laurientes”

Door Proximus

Deel dit nieuws

We hebben een nieuwe afspraak in onze Proximus ePro League-spelerstour. Deze week bekijken we het team en de persoonlijke tactiek van Laurientes, de speler van blauw-zwart die zich via de reguliere competitie heeft gekwalificeerd voor de play-offs en waarover we nog niet hebben gesproken.

FIFA Ultimate Team

We beginnen met de voorstelling van het team.

De doelman is niemand minder dan Edwin Van Der Sar, volgens Laurientes de beste speler tussen de palen in het spel.

Op de rechtsback vinden we zoals zo vaak Nelson Semedo terug. Hij heeft een goede band met De Jong en Dembélé. Bovendien is hij een van de enige flankverdedigers met aanvallend een gemiddeld rendement en verdedigend een hoog rendement. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat hij heel vaak achterin blijft.

Diego Carlos en Sergio Ramos zijn uitmuntende verdedigers. Hun snelheid is meer dan degelijk en fysiek staan ze hun mannetje tegenover de aanvallers van de tegenstander.

Alex Sandro staat op de linksachterpositie ondanks een klein gebrek aan snelheid. Toch behoort hij tot de beste linkerflankverdedigers door zijn fysieke sterkte, die de zwakke plek is van heel wat backs.

Het middenveld wordt bewaakt door Vieira en De Jong. Deze twee spelers zijn allebei redelijk verdedigend ingesteld, maar hierdoor is de controle over het centrum groot. Ze hebben allebei een hoge passrating, wat handig is om hun teamgenoten aan het voetballen te krijgen nadat zij de bal veroverd hebben.

Het Mexicaanse icoon Luis Hernandez bezet met zijn snelheid en wendbaarheid de linkerflank. Dat hij een icoon is, is handig meegenomen voor de teamgeest bij aanvang van de wedstrijd.

Aan de overkant speelt Ousmane Dembélé. Hij is, samen met o.a. Neymar, een van de enige spelers met een dubbele 5-sterrenrating. Hierdoor is hij quasi ongrijpbaar voor de verdedigers van de tegenstander en kan hij heel gemakkelijk het verschil maken. Het maakt niet uit met welke voet hij richting doel trapt, de bal eindigt vaak in de netten.

Een duo uit Parijs vormt de aanval. Neymar is volgens velen de primus op FIFA 20, Mbappé behoort tot de vijf beste spelers. De Fransman heeft vier sterren voor zijn mindere voet, een ster extra zou hem perfect maken. Beide PSG-spelers zijn met hun snelheid en dribbels een groot gevaar in de zestien van de tegenstander.

Laurientes heeft twee persoonlijke tactieken. Met de eerste begint hij aan de wedstrijd en schat hij zijn tegenstander in. In deze tactiek is er geen ruimte voor onnodige risico’s.

Daarom kiest hij logischerwijs voor de verdedigende stijl “achteruit” met een breedte en diepte van twee. Zijn defensieve blok staat laag en is compact. Hierdoor staat hij verdedigend sterk en kan hij voorzichtig bouwen aan een aanval.

Wanneer hij achterstaat, verandert hij het geweer van schouder en gaat hij aanvallender spelen. In zijn tweede tactiek valt de vijf voor diepte op. Zijn blok zal de tegenstander hoger op het veld opvangen en de spelers zullen meer druk zetten. De hoge 6-notering voor “spelers in de 16 meter” past goed bij deze tactiek. Er zullen veel spelers in de zestien van de tegenstander komen.

Wat de instructies betreft blijven de flankverdedigers achterin. De centrale middenvelders dekken het centrum.

Ook de middenvelders op de flanken moeten meeverdedigen. Het idee is om een blok te creëren dat verdedigend erg sterk staat. De twee aanvallers vragen de bal in de rug van de verdediging.

Modus 85

In de 85-modus kiest de vertegenwoordiger van Club Brugge voor een 4-4-2 met Simon Mignolet in doel. Met zijn 1m93 is hij niet de grootste keeper in de Brugse selectie, Horvath is namelijk 1m95 groot, maar Mignolet is en blijft redelijk imposant tussen de palen.

Mata is een uitstekende keuze op de rechtsachter. Hij heeft zowel aanvallend als verdedigend een hoog rendement. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat hij aanvallend zijn steentje bijdraagt en dat hij ook verdedigend zijn werk goed opknapt.

De twee grootste verdedigers van Club Brugge staan in de basis. Deli (1m92) en Mechele (1m90) spelen centraal achterin allebei op hun voet, Deli links en Mechele rechts, wat de opbouw van achteruit ten goede komt.

Op links vinden we Ricca terug. Laurientes kon kiezen uit twee spelers: Ricca of Sobol. Ricca heeft een streepje voor door de drie sterren voor zijn mindere voet. Zijn concurrent op de linksbackpositie heeft er slechts twee.

Centraal op het middenveld komen we twee spelers tegen die allebei vijf sterren hebben voor hun mindere voet. Vanaken is een complete speler met zijn hoge bijdrage, zowel aanvallend als verdedigend. Mats Rits heeft verdedigend ook een hoge bijdrage. Aanvallend is zijn rendement gemiddeld. De twee Belgen vormen een complementair duo. Vanaken valt mee aan en doet ook verdedigend zijn werk. Rits blijft wat lager op het veld om de verdediging te ondersteunen. Vanaken is met zijn 1m95 ook een geweldige troef op de 85-modus.

Tau en Diatta, twee spelers met vier sterren voor hun mindere voet, spelen respectievelijk links en rechts op de flanken. Dat de twee middenvelders met beide voeten een goed schot kunnen afleveren, is een groot voordeel. Tau heeft aanvallend een gemiddeld en verdedigend een zwak rendement. Bij Diatta zijn die hoog en gemiddeld. Beide spelers zijn dus meer aanvallend ingesteld, maar ze zullen ook meeverdedigen wanneer ze die opdracht krijgen.

Ook de twee spitsen hebben vier sterren voor hun mindere voet. Dit onderstreept het feit dat Club Brugge, in tegenstelling tot andere clubs, vrij goed bedeeld is in termen van sterren voor de mindere voet.

Diagne en Okereke hebben, net als de rest van het team, interessante bijdragen. Deze zijn vergelijkbaar met het rendement van Tau en Diatta. Bovendien is Diagne door zijn grootte (1m91) een belangrijke speler op het veld.

Op de 85-modus gebruikt Laurientes dezelfde tactieken en instructies als op de FUT-modus.

Het belangrijkste punt in de 85-modus is volgens de amateurspeler van Club Brugge het aantal sterren voor de mindere voet. Het is een van de weinige eigenschappen die in deze modus verschilt van speler tot speler. Het valt op dat alle aanvallende spelers van blauw-zwart minstens vier sterren hebben voor hun mindere voet.

Nu weet je op welke manier Laurientes Club Brugge vertegenwoordigt in de Proximus ePro League. Je kan het slot van de ePro League dankzij Proximus volgen op proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top