One day, one goal: Ibrahimovic vernietigt in zijn eentje Anderlecht

UEFA Champions League | Het coronavirus heeft momenteel veel voetbalcompetities stilgelegd. We grasduinen daarom in het rijke archief van de voetbalgeschiedenis, op zoek naar een doelpunt dat zoveel jaar later nog steeds uitvoerig besproken wordt. Vandaag: Zlatan Ibrahimovic die Anderlecht in 2013 op een hoopje speelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zijn zo van die magische momenten of avonden die een sporter altijd zullen bijblijven. Voor Zlatan Ibrahimovic, die als voetballer verschillende memorabele momenten heeft meegemaakt in zijn carrière, zal het treffen met Anderlecht op 23 oktober 2013 er eentje van zijn.

Ibrahimovic, toen speler bij Paris Saint-Germain, trok die avond naar het Constant Vanden Stockstadion voor speeldag drie in de groepsfase van de Champions League. Het sterrenensemble van de Parijzenaars was de uitgesproken favoriet voor het duel, maar niemand wist op voorhand dat Anderlecht zijn zwaarste nederlaag ooit in de Champions League zou slikken die dag.

Ibracadabra-show

Paars-wit werd in het eigen stadion met 0-5 van de mat geveegd. Een goed kwartier kon Anderlecht nog stand houden, maar dan begon de grote Ibracadabra-show in het Astridpark. De Zweed zou die avond onhoudbaar zijn met maar liefst vier doelpunten.

Vooral het tweede en derde doelpunt van Ibra waren pareltjes. Bij het tweede doelpunt verschalkte hij de jarige Anderlecht-goalie Thomas Kaminski met een hakje. Even later trapte hij het leer van op meer dan twintig meter onhoudbaar in de winkelhaak. Anderlecht, met jongens als Youri Tielemans en Dennis Praet in de basis, stond erbij en keek ernaar. Het bleef na 90 minuten verweesd met 0 op 9 achter in Groep C van het Europese kampioenenbal.

Aangedaan

Na het derde doelpunt van Ibrahimovic trakteerde zelfs het Anderlecht-publiek de Zweed op een staande ovatie. Zelfs een koele kikker als Ibrahimovic wist eerst niet hoe hij daarop moest reageren.

“Plots kreeg ik applaus van de supporters van de tegenpartij. Ik wist niet goed hoe ik daarop moest reageren want normaal word je door de tegenpartij uitgefloten. Maar na die derde goal stond heel het stadion recht, daar was ik wel door aangedaan. Ik was heel blij en gaf hen een applaus terug. Dat was een speciaal gevoel”, vertelde de Zweed in het programma Magic Moment op het YouTube-kanaal van de Europese voetbalbond UEFA.

Herbekijk hieronder hoe Ibrahimovic Anderlecht vernietigde op die 23e oktober 2013.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top