RIV4L College League: de eerste finalisten zijn bekend

Door Proximus

Deel dit nieuws

De play-offs hebben de RIV4L College League in een nieuwe versnelling gebracht. De favorieten hebben zich aan hun belofte gehouden en de meeste finalisten in de verschillende disciplines zijn bekend.

Sommigen hadden gehoopt op een paar kronkels en andere verrassingen in deze laatste koers richting finale. Maar hoewel de wedstrijden intens en hard bevochten bleken, faalden de favorieten niet.

League of Legends

Geen grote verrassingen op LoL. De twee beste teams van elke groep zaten bij de laatste vier. Behalve de ULB, die een game aan de UGent moest laten, wonnen de andere kanshebbers EPHEC, Arteveldehogeschool en PXL hun kwartfinale zonder slag of stoot (2-0). Eén finalist is reeds bekend. PXL ontdeed zich gemakkelijk van de Arteveldehogeschool (2-0). De tweede halve finale tussen regerend kampioen EPHEC en de ULB wordt op woensdag 22 april uitgezonden op Twitch.

FIFA

Ook in de discipline FIFA is op dit moment al één finalist bekend. De speler van VIVES, de duidelijke winnaar van groep A, heeft een van de twee tickets voor de grote finale op zak. PXL (kwartfinale) en KDG Antwerpen (halve finale) moesten het onderspit delven. Om de naam van de tweede finalist te kennen, moeten we nog wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen de ULB en de UGent. Ter herinnering, de Brusselse universiteit mikt op een tweede titel in deze discipline, terwijl de Universiteit Gent deze keer de finale hoopt te bereiken na de tegenslag van vorig seizoen.

Rocket League

Net als in de vorige fasen evolueerde de competitie op Rocket League helemaal anders. In tegenstelling tot de andere twee competities bereikten drie teams van groep B de halve finales. UHasselt stelde zijn plaats voor de finale op een redelijk eenvoudige manier veilig. De Limburgse universiteit zal het moeten opnemen tegen de sterke HoGent, die de ULB en de Erasmushogeschool wipte.

Het programma loopt op zijn einde. Nog een paar dagen geduld en de play-offs zullen hun definitieve oordeel vellen voor een finaal evenement dat bol zal staan van spanning en strijd!

© RIV4L College League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top