Uitgelicht: vijf sleutelmatchen van topploegen in het voorbije competitieseizoen

Jupiler Pro League | De coronacrisis gooit roet in het eten van alle sportevenementen: al enkele weken regent het afgelastingen en annulaties. Tijdens het aftellen naar de terugkeer van een gevulde sportkalender kan je bij Proximus Sports alvast de belangrijkste matchen van de afgelopen jaren herbeleven. Vandaag nemen we vijf Jupiler Pro-matchen die onze vaderlandse competitie in een beslissende plooi legden onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cercle Brugge - AA Gent (1 maart 2020)
 
Het hoeft geen betoog dat Cercle Brugge dit seizoen woelige tijden beleefde. Groen-zwart bengelde quasi het hele seizoen lang op de laatste plaats van het klassement en kon pas op speeldag 28 het behoud in eerste klasse veiligstellen. 
 
De troepen van Bernd Storck behaalden hun vierde overwinning op rij tegen AA Gent. Een prachtig doelpunt van Hoggas was genoeg de broodnodige driepunter.
 
Herbeleef de wederopstanding van Cercle tegen AA Gent vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

KV Mechelen - Antwerp FC (20 oktober 2019)
 
KV Mechelen beukte een heel seizoen lang op de poorten van play-off 1. Dankzij een goede competitiestart en ditto voetbal stond Malinwa op speeldag 26 dan ook verdiend zesde. Racing Genk en Anderlecht hijgden in de nek van de Mechelaars, maar die bezweken niet onder de druk en pakten het laatste play-off 1-ticket op de voorlaatste speeldag.
 
Op de elfde speeldag nam Mechelen de scalp van Antwerp met een 3-1 overwinning. Dieumerci Mbokani opende de score voor de bezoekers, maar Peyre, De Camargo en Vanlerberghe diende de Royal Antwerp van antwoord met drie prachtige goals. Mechelen won verdiend en sloop zelfs even de top drie binnen. 
 
Herbeleef de knalprestatie van KV Mechelen tegen Royal Antwerp FC vanaf 13u05 op Proximus Sports 1.

Club Brugge - Charleroi (23 februari 2020)
 
Op speeldag 27 van de Jupiler Pro League stond de clash tussen de ongenaakbare leider Club Brugge en Sporting Charleroi op het programma. Club beleefde spannende Europese weken met een heen- en terugmatch tegen het grote Manchester United in de achtste finale van de Europa League.
 
Met het oog op de lastige verplaatsing naar Manchester wou Club zijn schaapjes zo snel mogelijk op het droge hebben, maar daar besliste Charleroi anders over. Met het openingsdoelpunt in de eerste minuut konden de Zebra’s zich geen betere start voorstellen. Beide teams hielden elkaar nadien in evenwicht. Er zouden geen goals meer vallen.
 
Herbeleef de clash tussen Club Brugge en Sporting Charleroi om 15u00 op Proximus Sports 1.

Waasland-Beveren - Standard (21 december 2019)
 
Play-off 1 halen leek een koud kunstje te worden voor Standard. Toch dreigde het in de decembermaand fout af te lopen: uitschakeling in de beker en in de Europa League, maar ook geen overwinningen tot voor kerstmis.
 
Tot overmaat van ramp leed Standard op deze twintigste speeldag schipbreuk bij Waasland-Beveren. Met een bank vol geblesseerde en geschorste spelers moest Michel Preud'homme puzzelen. Hij plaatste de 32-jarige Réginald Goreux als centrale pion op het middenveld, maar dat pakte slecht uit: Goreux kreeg rood na 32 minuten en Standard moest met z’n tienen verder.
 
Weinig later kwamen de Rouches op voorsprong via een doelpunt van Lestienne. Na de koffie verhoogden de Waaslanders het tempo en prikten Milosevic en Sula elk een goal tegen de netten. Standard verloor opnieuw.
 
Herbeleef de verrassende nederlaag van Standard tegen Waasland-Beveren om 17u45 op Proximus Sports 1.

Oostende - Anderlecht (1 december 2019)
 
Fans van paars-wit wisten al langer dat het een lastig seizoen zou worden. Ondanks de terugkeer van Anderlechtboegbeeld Vincent Kompany was de stabiliteit (en het vertrouwen) in de ploeg ver te zoeken. De fans en bestuur hoopte dat RSCA vertrouwen kon tanken tegen KV Oostende, een ploeg die sinds 24 augustus niet meer kon winnen.
 
In het voetbal zijn er echter geen zekerheden. Na een rampzalige eerste helft gaat Anderlecht de rust in met twee doelpunten achterstand. Fans beginnen te morren en negen minuten voor het eindsignaal lijkt KVO Anderlecht het nekschot te geven: 3 - 0. Chadli en Doku zetten alles op het spel om deze afstraffing te vermijden en milderen de score met twee tegendoelpunten.
 
Herbeleef de vernedering van Marc Coucke door zijn oude team vanaf 21u10 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top