Uitgelicht: Eden Hazard in de Champions League

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Zondag belichten we enkele prestaties van Eden Hazard in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chelsea – Porto (9 december 2015)

Pas op de laatste dag van de groepsfase in de Champions League-editie van 2015-2016 kon Chelsea, toen met Eden Hazard nog in de rangen, zich als groepswinnaar plaatsen voor de knock-outfase. In het eigen stadion wordt Porto geklopt met 2-0. Een opsteker voor The Blues, die op dat moment een zwak seizoen draaien in de eigen Premier League. De bevrijdende 2-0 van Willian kwam er op aangeven van Hazard.

Herbekijk Chelsea – Porto vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Chelsea – AS Roma (18 oktober 2017)

Naar het seizoen 2017-2018 dan maar. Op speeldag drie in de groepsfase trok het AS Roma van Radja Nainggolan naar het Chelsea van Hazard en Thibaut Courtois. Op Stamford Bridge zouden de twee teams er een knotsgekke match van maken. De partij eindigde op 3-3. Chelsea kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong dankzij David Luiz en Hazard. Vlak voor de pauze kon Roma nog milderen dankzij Aleksandar Kolarov. Maar in de tweede helft zou de partij kantelen. Na twee goals van Edin Dzeko namen de Romeinen het commando over. Een kwartier voor affluiten sleepte Hazard met een geplaatste kopbal nog een punt uit de brand.

Herbeleef de spektakelrijke pot tussen Chelsea en AS Roma vanaf 13u10 op Proximus Sports 1.

Galatasaray – Real Madrid (22 oktober 2019)

Met het mes half op de keel geplaatst trok Real Madrid, met Hazard en Courtois, richting Galatasaray op speeldag drie van de groepsfase. De Madrilenen hadden namelijk maar 1 punt gesprokkeld uit de voorgaande duels tegen PSG en Club Brugge. Real zou met het kleinste verschil winnen in Istanboel. Courtois maakte een sterke beurt en pakte uit met verschillende knappe saves. Ook Hazard was op dreef. Zijn actie op de linkerflank luidde de enige goal van de avond in, die door Toni Kroos werd gescoord.

Herbeleef de zuinige zege van Real Madrid vanaf 15u10 op Proximus Sports 1.

Schalke 04 – Chelsea (22 oktober 2013)

Even wat verder terug in de tijd, naar het seizoen 2013-2014. Zonder echt op het gaspedaal te duwen, kon Chelsea op speeldag drie makkelijk afstand nemen van Schalke 04. In Gelsenkirchen werd het 0-3. Twee keer Fernando Torres en één keer Hazard konden de verdedigende fouten van de Duitsers afstraffen.

Herbekijk de makkelijke uitzege van Chelsea vanaf 18u05 op Proximus Sports 1.

Real Madrid – PSG (26 november 2019)

Tot slot nog een potje dat vers in het geheugen ligt, zeker voor Hazard. Al zal hij niet met zoete herinneringen terugblikken op het 2-2 gelijke spel die avond. Hazard liep namelijk voorbij het uur een enkelblessure op na een duel met Rode Duivel Thomas Meunier. De wedstrijd zelf tot slot: daarin leek Karim Benzema met twee goals Real naar de zege te schieten, maar in de laatste tien minuten wisten Kylian Mbappé en Pablo Sarabia een punt uit de brand te slepen voor de Parijzenaars.

Herbekijk de kraker tussen Real Madrid en Psg vanaf 21u10 Proximus Sports 1.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top