Uitgelicht: Promotiefinales in de Proximus League

Challenger Pro League |

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Zaterdag zoomen we in op enkele beklijvende promotiefinales in de Proximus League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

11 maart 2017: Roeselare - Antwerp

Met een 3-1 overwinning uit de heenmatch op zak trekt The Great Old naar Schiervelde om Roeselare partij te geven. De troepen van Arnauld Mercier moeten uit een ander vaatje tappen willen ze de promotie naar 1A nog bewerkstelligen.

Twee enorme missers zullen de West-Vlamingen zuur opbreken, want aan de overkant vindt Tuur Dierckx iets later wel de weg naar doel. Baptiste Schmisser brengt de thuisploeg snel opnieuw op gelijke hoogte, maar twaalf minuten voor tijd velt Stallone Limbombe het eindverdict: 1-2 en het stamnummer 1 mag na 13 jaar in het vagevuur opnieuw genieten van voetbal in eerste klasse.

Herbeleef hoe Antwerp de titel in de Proximus League binnenhaalt vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

4 maart 2018: Beerschot - Cercle Brugge

In 2018 nemen eersteperiodekampioen Beerschot en de beste uit de tweede periode Cercle Brugge het in de promotiefinale tegen elkaar op om uit te maken wie volgend jaar op het hoogste niveau mag aantreden. Beerschot verlangt opnieuw naar de intense derby tegen Antwerp, terwijl de Vereniging grote broer Club opnieuw partij wil geven in eerste klasse.

In de eerste helft morst de thuisploeg met de kansen. Het is pas via een blunder van Cerclegoalie Paul Nardi dat de Ratten op voorsprong komen. Beerschot Wilrijk voetbalt nadien op een wolk, maar vergeet de kloof verder uit te diepen. Het verliest bovendien ook Tom Van Hyfte (blessure) en Alexander Maes (rode kaart).

Herbeleef de heenwedstrijd van de promotiefinale tussen Beerschot en Cercle vanaf 12u op Proximus Sports 1.

10 maart 2018: Cercle - Beerschot

Na de nipte zege in de heenwedstrijd staan Cercle en Beerschot de week nadien met geslepen messen tegenover elkaar. Beide ploegen willen de poort naar eerste klasse openbeuken. Het scenario voor een ware thriller is wat volgt.

Groen-zwart trekt meteen naar voor en komt na een halfuur verdient op voorsprong dankzij Xavier Mercier. Vijf minuten later prikt Crysan er een tweede bij: Cercle dus virtueel in 1A. Beerschot Wilrijk lijkt lange tijd geen vuist meer te kunnen maken, maar lukt vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer via Tom Van Hyfte. Maar de partij zal nogmaals kantelen. Net voor het einde van de match krijgt Cercle namelijk nog een strafschop toegekend. Irvin Cardona pakt het geschenk maar al te graag uit en bezorgt de Vereniging het delirium.

Herbeleef de thriller in Jan Breydel vanaf 15u05 op Proximus Sports 1.

9 maart 2019: Beerschot - Mechelen

Een jaar later maakt Beerschot Wilrijk opnieuw zijn opwachting in de promotiefinale. Deze keer staan ze tegenover eerste periodekampioen KV Mechelen, dat na een jaar in de Proximus League opnieuw zijn opwachting wil maken op het hoogste niveau.

Een intens en aangenaam kijkstuk zal echter geen winnaar opleveren. Bij KV Mechelen slagen ex-Rode Duivel Igor De Camargo en Gustav Engvall er niet in om de netten te doen trillen en ook Beerschot-spelers Gertjan De Mets en Erwin Hoffer vinden geen gaatje in de verdedigende afweer.

Herbeleef de wedstrijd tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen vanaf 18u05 op Proximus Sports 1.

16 maart 2019: KV Mechelen - Beerschot

Een week nadien kijken de Kakkers en de Ratten elkaar opnieuw in de ogen. Na het scoreloze gelijkspel is alles in een uitverkocht AFAS Stadion te herdoen.

Beerschot Wilrijk schiet zichzelf echter al snel in de voet, wanneer Marius Noubissi na een halfuur van het veld wordt gestuurd voor een overtreding op Rob Schoofs. Malinwa profiteert echter pas na de pauze van de manmeersituatie. Nikola Storm breekt de ban. Via een omgezette penalty komen de Ratten wel nog terug in de partij, maar 1 minuut voor tijd haalt Clément Tainmont genadeloos de trekker over: 2-1 en boeken toe. Voor Beerschot het tweede trauma in twee jaar tijd.

Herbekijk de terugwedstrijd van de promotiefinale in de Proximus League vanaf 21u05 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top