De topschutters van de JPL: het seizoen van Dieu

Jupiler Pro League |
Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld wanneer ze opdaagden voor het doel van de tegenstander.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In het seizoen 2018/2019 had Dieumerci Mbokani al bewezen dat hij op zijn 33e verre van versleten was. Met 7 doelpunten en 8 assists en een grote impact op het spel van Antwerp liet hij alle liefhebbers van het Belgische voetbal niet onberoerd. Anderlecht dacht er zelfs even aan om hem terug naar het Astridpark te halen. De Congolese aanvaller bleef echter op de Bosuil en leverde dit seizoen een van zijn beste seizoenen op de terreinen van de Jupiler Pro League.
 
Als harde werker en steeds aanspeelbare speler was hij vaak de eerste verdediger van zijn ploeg: Dieu leek dit seizoen vaak op een speler die als een jong veulen aan het begin van zijn carrière stond. Aan zijn betrokkenheid en inzet was vaak weinig aan te merken en hij zorgde dan ook voor indrukwekkende statistieken: 29 wedstrijden, 18 doelpunten (dus 1 goal per 139 minuten), 7 assists en een voet in 51 procent van de goals van zijn ploeg.
 
Mbokani begon heel sterk aan het seizoen: in de eerste tien speeldagen zorgde hij al voor 8 goals en 5 assists. In de tien speeldagen erna voegde hij nog 6 goals en 1 assist toe aan zijn totaal (waaronder twee goals tegen AA Gent). In het laatste (kortere) derde deel van de reguliere fase van de competitie maakte Dieu nog 4 goals (waaronder een hattrick tegen Oostende) en gaf hij nog 1 assist.
 
Dieumerci Mbokani heeft dus dit seizoen de stempel die hij zal nalaten in de geschiedenis van de Jupiler Pro League nog versterkt: één Gouden Schoen, vijf landstitels, 202 wedstrijden in de Belgische hoogste klasse, 102 doelpunten, 44 assists.
 
(bron : Proximus - Transfermarkt)
 
Video: op 21 november maakte Dieumerci Mbokani in de 3-2 zege tegen AA Gent twee doelpunten, met onder meer een goal zoals alleen Dieu die kan maken.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top