“Als je dit huis verlaat, heb je schrik dat het zal afbranden”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Films | Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans. De deelnemers laten hun zuurverdiende spaarcentjes in de deskundige handen van Béa en Bart, die op zoek gaan naar een droomwoning. Wij zetten de meest opvallende quotes uit de vierde aflevering op een rijtje.

Door Proximus

Deel dit nieuws

“Hier wil ik niet met Çois komen wonen. Dan zie ik nog liever af op mijn trap”

Rob en Phylicia uit Dendermonde kregen in de vorige aflevering te horen dat Béa een bungalow had gevonden voor hen. De zoektocht was zeer specifiek vanwege de fysieke beperkingen bij Phylicia. “Ik ben al blij dat ze een huis gevonden hebben, het maakt mij zelfs niet uit hoe het eruit ziet”, liet Phylicia weten. Maar eens ze geblinddoekt het huis betreden en de blinddoek van het gezicht mag, slaat de sfeer helemaal om. De gezonde spanning vooraf wordt gevolgd door negativiteit en blinde paniek. “Je hebt schrik dat wanneer je dit huis verlaat, het meteen zal afbranden”, klinkt het bij Rob. En Phylicia, die wil hier zelfs niet komen wonen met hun zoontje.

“Ik word er zelf gelukkig van. En ik ga hier nooit iets doen”

Maar de onzekerheid zal uiteindelijk in het programma weggenomen worden dankzij de ingrepen van interieurarchitect Bart. Na maanden wachten op de renovaties, mocht het koppel hun nieuwe woonst in Berlare gaan bezichtigen. Rob en Phylicia kunnen bij het binnenwandelen hun ogen niet geloven. “Er is zoveel veranderd dat je niet weet waar je eerst moet kijken. Nooit gedacht dat ons slechte gevoel helemaal zou omgedraaid worden”, klinkt het bij het koppel. Ook de hobbyruimte voor Phylicia, die naai-en haakwerkjes maakt, wordt voorzien. Rob is zichtbaar opgelucht voor zijn partner. “Ik heb me zorgen gemaakt, maar dat was nergens voor nodig. Dit is er boenk op”, vult Phylicia aan. Het koppel is zichtbaar geëmotioneerd door de aanpassingen in het huis. Zelfs Dina, Bart en Béa houden het niet droog.

“Stel je voor dat we niet meer te voet naar elkaar kunnen gaan”

Het koppel Mila en Mathias zoekt een huis in het centrum van Aalter, maar dat blijkt een onmogelijke missie te zijn met hun budget. “Ik kan niet toveren”, is makelaar Béa duidelijk. Die probeert het koppel te overtuigen hun grenzen wat te verleggen, bijvoorbeeld naar deelgemeente Lotenhulle. Mathias lijkt mee te gaan in het verhaal, maar bij Mila ligt het moeilijk. Die babbelt er over met een vriendin, die een duidelijke mening heeft over de kwestie. “Als ik voor alle verplaatsingen de wagen moet nemen, vind ik het maar stom”, vult Mila aan. Toch krijgen we in de aflevering nog te zien dat de partner van Mathias bijdraait. “Maar dan wil ik wel een open of half open bebouwing en geen rijhuis”, geeft ze mee als voorwaarde.

Benieuwd of Bart en Béa in hun missie zullen slagen in aflevering vijf volgende week…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top