Nu zondag te bekijken vanuit je kot: "historische" benefiet voor coronastrijders

Muziek | Het kruim van de entertainmentwereld slaat de handen in elkaar voor een digitale ‘Live Aid’. De benefietshow van zelden geziene proporties, ‘One World: Together at Home’ getiteld, wordt deze zondag uitgezonden op onze zender E! en is live te volgen op sociale media. Onder meer Lady Gaga, Chris Martin en zelfs enkele personages uit Sesamstraat draven op om geld in te zamelen voor het medisch personeel dat wereldwijd in de frontlinie staat van de strijd tegen het coronavirus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De line-up van het benefietconcert oogt zonder meer indrukwekkend. Een vrijwel ongeziene stoet van wereldtoppers zal kijkers een uur lang entertainen voor het goede doel. Een kleine greep uit de bekendste namen: Billie Eilish, Elton John, John Legend, Lizzo, Taylor Swift, Lady Gaga, Andrea Bocelli, Billie Joe Armstrong van Green Day, Chris Martin van Coldplay, Keith Urban, Paul McCartney, Stevie Wonder, Hozier, Jennifer Lopez, Pharrell Williams, Sam Smith, Angèle, etc…
 
Niet enkel de muziekwereld draagt zijn steentje bij; ook de filmwereld is goed vertegenwoordigd in de personen van Idris Elba, Matthew McConaughey, Samuel L Jackson en Sarah Jessica Parker. 
 
Bij uitbreiding lijkt iedereen die wereldfaam geniet een plaatsje te willen bemachtigen op de affiche. Beroemdheden uit de meest diverse domeinen zullen hun opwachting maken, zoals ex-voetbalster David Beckham, het Duitse fotomodel Heidi Klum, tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey en comedienne en gevierd tv-presentatrice Ellen DeGeneres.
 
Daarnaast zullen artsen, verpleegkundigen en gezinnen over de hele wereld hun ervaringen delen over het coronavirus en duiding geven.

Op E! en digitale platformen

De show – die gepromoot wordt als een “historisch evenement” – wordt aan elkaar gepraat door de wereldberoemde presentatoren Jimmy Kimmel, Stephen Colbert en Jimmy Fallon. Tussendoor zullen enkele personages uit de legendarische poppenshow Sesamstraat de boel opleuken.
 
Opzet is om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de internationale strijd tegen Covid-19. Het initiatief gaat uit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Global Citizen, het actieplatform dat tegen 2030 de armoede de wereld uit wil helpen. Lady Gaga fungeert als curator.

Op 18 april wordt het benefietconcert live uitgezonden op Amerikaanse zenders als ABC en CBS en op Alibaba, Amazon Prime Video, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube

Wegens het tijdsverschil is het concert een dag later, op zondag 19 april, bij ons te zien. Afstemmen geblazen om 17u30 op Q2 (beschikbaar op kanaal 6 van Proximus Pickx) en VTM GO, of om 19u op zender E! (beschikbaar op kanaal 91 van Proximus Pickx), of om 20u45 op BBC One (beschikbaar op kanaal 23 van Proximus Pickx), of om 21u55 op één (beschikbaar op kanaal 1 van Proximus Pickx). 

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top