BBC First viert 5de verjaardag met drie eerste seizoenen van Downton Abbey

Series | BBC First, de best bekeken buitenlandse zender in de Benelux, viert in mei haar 5de verjaardag en doet dat door onder andere terug te grijpen naar een aantal echte BBC First klassiekers. Kijkers worden verwend met niet één, maar wel drie seizoenen van Downton Abbey. Met een totaal van 69 nominaties is Downton Abbey de meest genomineerde niet-Amerikaanse show in de geschiedenis van de Emmy's, en waarschijnlijk de meest succesvolle gescripte televisie-export van Groot-Brittannië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In een Edwardiaans landhuis Downton Abbey wordt het leven van de Crawley-familie en de bedienden die voor hen werken geportretteerd. In de tekenkamers, de bibliotheek en de prachtige slaapkamers, woont de familie samen. Onderaan de trap staan de andere bewoners, de bedienden. Sommigen van hen zijn trouw aan de familie en zetten zich in voor Downton als een manier van leven, anderen zijn in beweging en op zoek naar verbetering en liefde of gewoon naar avontuur. Downton Abbey neemt je mee terug naar het begin van de 20ste eeuw waar een duidelijke scheiding tussen rangen, heimelijke romances en familiedrama’s de bovenhand namen. De eerste drie seizoenen zulen vanaf 4 mei worden uitgezonden op BBC First.

Downton Abbey heeft een Guinness World Record behaald voor de hoogste kijkcijfers voor een TV-show, en is geëerd met een speciale BAFTA Award als erkenning voor zijn unieke bijdrage aan de televisie in Groot-Brittannië en de rest van de wereld.

Downton Abbey, vanaf maandag 4 mei om 19u30 op BBC First.

BBC First HD is beschikbaar op kanaal 26 in Vlaanderen en kanaal 276 in Brussel in de tv-bundel Family op TV van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top