History gaat op zoek naar de schatten van de Tempeliers

Films | De vermaarde schattenzoekers Hamilton White en Carl Cookson vonden al Romeinse munten, Viking artefacten, Keltisch goud en ga zo maar door. Maar deze keer gaan ze op zoek naar de schatten van de Tempeliers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog nooit eerder werden er belangrijke Tempeliersartefacten ontdekt, waardoor de twee geschiedenis zouden kunnen schrijven. Hamilton, de Indiana Jones van het VK, werkt al meer dan 30 jaar volledig anoniem. Nu treedt hij samen met zijn zakenpartner Carl, vastgoedmagnaat en multimiljonair, naar buiten om de geheimen van hun succesvolle schattenjacht te onthullen.

Met belangrijke Tempeliersrelikwieën in hun bezit, waaronder een zwarte obsidiaankelk, een Tempelierszwaard, een albasten drankoffer en een ijzeren reliekschrijndoos, reist het duo door heel Europa en het Midden-Oosten om de oorsprong van hun relieken te achterhalen.

Met de hulp van Dan Jones (auteur van ‘De Tempeliers’) en lokale historici, komen Carl en Hamilton meer te weten over Tempeliersceremonies en de geschiedenis, evenals welke belangrijke rol elk item in hun buitengewone schatkamer speelde. De jongens moeten ook de herkomst van elk relikwie achterhalen voordat ze hun schat aan de wereld kunnen onthullen.
 
Lost Relics of the Knights Templar: vanaf donderdag 16 april om 20u30 op HISTORY.
HISTORY is beschikbaar op kanaal 77 in Vlaanderen en 327 in Brussel in de tv-optie Family op TV van Proximus Pickx.



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top