Slechts één jeugdspeler kreeg zich in 2019 - 2020 tussen het profgeweld van 1B gewrongen

Challenger Pro League | Dinsdag gaven we u al mee welke tieners zich in het afgelopen Proximus League-seizoen engageerden als sterkhouder bij hun respectievelijke teams. Maar vandaag gaan we nog een stapje verder. Welke jeugdspelers konden de voorbije maanden hun voet zetten tussen het profgeweld van 1B? Niet zo veel, zo blijkt...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van alle youngsters die doorstroomden uit de jeugdopleidingen van de Proximus League-teams slaagde enkel Jamal Aabbou (Lommel SK) erin om zich echt door te zetten. De 19-jarige winger kreeg vorig seizoen al (heel beperkt) wat speeltijd, maar ontpopte zich de voorbije maanden wel tot een vaste waarde in de Lommelse selectie.

Aabbou kreeg onder Stefan Gislason weinig tot geen speelgelegenheid, maar kreeg (en greep) zijn kans onder Peter Maes. Via acht basisplaatsen en negen invalbeurten kwam Aabbou aan dit seizoen 767 speelminuten én drie doelpunten. Geen enkel ander jeugdproduct kwam nog maar in de buurt van het Limburgse talent. Met zijn drie doelpunten werd Aabbou zelfs de op één na beste schutter van Lommel; enkel Jonathan Hendrickx (zes penaltygoals) was vaker aan het feest.

Piepen aan het venster...

Ver achter Aabbou komt Jordy Gillekens als tweede uit de bus. De centrumverdediger van OH Leuven startte het voorbije seizoen 2x in de basis en verzamelde 200 speelminuten in de competitie.

Robbe Bakelandt strandde op 186 speelminuten bij KSV Roeselare. De middenvelder haalde die minuten wel in de periode dat Roeselare nog een beperkte kern had. Toen startte hij 2x in de basis en mocht hij ook 1x invallen. Eind augustus werd Bakelandt dan uitgeleend aan Winkel Sport, maar enkele maanden later kwam hij al terug naar Roeselare. Onder Gamel kreeg Bakelandt evenwel geen speelgelegenheid meer.

Mathéo Parmentier (Sporting Lokeren) debuteerde in januari als jongste speler ooit in de Proximus League, maar de 17-jarige middenvelder kwam uiteindelijk ook maar aan 141 voetbalminuten in de Proximus League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top