Ex-coaches Proximus League actief over heel de wereld: hoe zou het zijn met 'Juanito' (ex-Roeselare)

Sport | De Proximus League had vorig seizoen heel wat buitenlandse coaches. Maar dat werd niet overal een even groot succes. Sommigen werden ontslagen, anderen vertrokken op eigen initiatief. We zochten even uit waar de ex-coaches tegenwoordig hun boterham verdienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KSV Roeselare verraste in januari van 2019 door Juan 'Juanito' Gutiérrez aan te trekken als nieuwe hoofcoach. Juanito was als speler een stevige naam in het Spaanse voetbal (25x international, 10 seizoenen Primera Division), maar kon als T1 nog niet zo veel adelbrieven voorleggen. De Spanjaard bleef 14 wedstrijden aan het roer op Schiervelde en pakte daarin 20 punten. Na het seizoen werd hij alweer bedankt voor bewezen diensten.

Juanito keerde terug naar Spanje waar hij niet meteen een nieuwe job vond. Maar begin dit jaar vond de voormalige Europese Kampioen (2008) wél een nieuwe uitdaging. Juanito werd op 2 januari toegevoegd aan de technische staf van FC Cordoba; een Spaanse derdeklasser die momenteel nog steeds in de running is om te promoveren naar La Liga 2.

Niet meer op het veld

Cordoba staat momenteel vijfde op amper twee punten van de vierde plaats. En die plek geeft recht op de promotie-eindronde. Met nog tien speeldagen voor de boeg is nog alles mogelijk in de Segunda Division B. Aan Juanito om mee de lijnen uit te zetten voor de promotie; niet vanaf de zijlijn of vanop het oefenveld... maar wel vanuit zijn kantoor én vanuit de tribune.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top