De beste films om de paasvakantie door te komen

Kids | De dagen en weken glijden voorbij, terwijl het mooie lenteweer onze quarantainediscipline danig op de proef stelt. Niet getreurd: ook binnen kan je je best vermaken. Volgende films staan garant voor gezellige familiemomenten en wakkeren tegelijk ook het paasgevoel aan. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Peter Rabbit (2018)

Zoals je weet bevat elke goede paasfilm minstens één konijn. Het is dus vanzelfsprekend dat Peter Rabbit dit lijstje haalt. De film, gebaseerd op een moderne versie van het klassieke sprookje van Beatrix Potter, vertelt het verhaal van Peter en zijn vrienden, die nabij de moestuin van een oude man leven. Wanneer die laatste overlijdt worden hun rustige leventjes doorheen geschud door Thomas, de jonge neef van de oude man, die het huis en de bijhorende moestuin heeft geërfd. Als je niet allergisch bent aan muzikale komedies, is deze film iets voor jou!
 

The Secret Life of Pets 1 & 2 (2016 & 2019)

Deze twee animatiefilms vormen het ideale kijkvoer die heerlijke familiemomenten opleveren. Max en zijn dierenbende beleven allerlei zotte avonturen in het hartje van Manhattan. Ook de Vlaamse stemmencast is met Sven De Leijer, Eline De Munck, Warre Borgmans en Sebastien Dewaele van vijfsterrengarnituur. De twee delen boekten wereldwijd succes en werden ook door de filmpers positief onthaald.
 

The Prince of Egypt (1998)

De animatiefilm draait rond Mozes, die het Hebreeuwse volk aan de boorden van de Nijl uit de ketenen van de slavernij wil bevrijden. De film boordevol pakkende liedjes kreeg lof toegezwaaid van filmcritici bij zijn opening, en blijft tot op de dag van vandaag een referentiewerk van DreamWorks Animation. En mocht het iemand verontrusten: de religieuze context van de film staat een gezellig gezinsmoment geenszins in de weg.
 

Rise of the Guardians (2012)

Al eeuwenlang beschermt een groepje mythische personages, bestaande uit de Kerstman, de Tandenfee, het Zandmannetje en de Paashaas, de dromen en wensen van kinderen. Ze vormen de Guardians. Maar nu botsen ze op tegenstand in de vorm van Git Zwart (Pitch Black in de originele versie), die snode plannen heeft. Rise of the Guardians werd gelauwerd door pers en publiek en kreeg meerdere onderscheidingen voor beste animatiefilm.
 

Zootopia (2016)

De Oscarwinnaar van beste animatiefilm in 2017 is een zekere keuze. De politiekomedie voert een jong konijn op die haar entree maakt in het politiekorps van een immense metropool. Al snel merkt ze dat haar collega’s haar niet serieus nemen. Ze stort zich daarom op een verdwijnzaak, in het gezelschap van een sluwe vos die een centje bijverdient als oplichter. De visueel verbluffende film kaart ook zwaardere thema’s aan, zoals racisme, maar blijft evenwel luchtig en hilarisch.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top