AB Canapé: komische rock met Tenacious D

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: rock met een vleugje humor dankzij Tenacious D.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zegt Tenacious D je niets, dan zal de naam van Jack Black misschien wel een belletje doen rinkelen. De acteur, bekend van films als King Kong en The Holiday, vormt in deze band een duo met Kyle Grass, tevens acteur en muzikant.

In 1994 zag de groep het levenslicht en won doorheen de jaren aan populariteit dankzij de gelijknamige televisieserie uit 1999 die de fictieve avonturen van de band volgde. In de studio hebben Black en Grass niet stilgezeten, want in hun 25-jarig bestaan wisten ze in totaal vier albums uit te brengen. In 2006 maakten ze ook nog eens de film Tenacious D in the Pick of Destiny. Twee van hun nummers tot slot, The Metal en Master Exploder, zijn terug te vinden op een versie van het spel Guitar Hero. Hun laatste album, Post-Apocalypto, kwam in het najaar van 2018 uit.

Tenacious D heeft een onnavolgbare stijl. Humor en satire zijn nooit ver weg, zowel op het podium als in de teksten. Dit alles wordt overgoten met een muzikaal sausje op basis van akoestische gitaren.

Herbeleef hieronder het concert van Tenacious D in de Ancienne Belgique van 8 februari 2015.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top