Uitgelicht: focus op Standard

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Dinsdag focussen we op vijf wedstrijden van Standard in de huidige jaargang van de Jupiler Pro League.

6 oktober 2019: Antwerp - Standard

Op de tiende speeldag van het kampioenschap wacht Standard een gevaarlijke verplaatsing naar Antwerp. De Rouches hebben iets recht te zetten na de afstraffing tegen Arsenal (4-0) enkele dagen eerder in de Europa League. De duels tussen Antwerp en Standard staan vaak bol van de spanning en deze ontmoeting vormt geen uitzondering op die regel.

Het eerste wapenfeit vindt plaats in de 22ste minuut, wanneer Refalov in de zestien gehaakt wordt door Cimirot. De Israëlier zet de strafschop zelf feilloos om. Een wat saaie eerste helft wordt gevolgd door een spectaculairder tweede bedrijf. De onvermijdelijke Dieumerci Mbokani profiteert van een fout van Collins Fai om de Antwerpse voorsprong net na de rust te verdubbelen. Niemand geeft nog een stuiver om de kansen van Standard, maar dat is buiten de neus voor doelpunten van Renaud Emond gerekend, die twee goals lukt in amper vijftien minuten en op die manier zijn ploeg een punt oplevert en de tweede plaats van Standard bestendigt.

Herbleef de clash tussen Antwerp en Standard vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

14 september 2019: Oostende - Standard

Standard sleept op de zevende speeldag op het veld van Oostende een ruime overwinning in de wacht, al geeft de einduitslag een ietwat vertekend beeld. Maxime Lestienne, man-in-vorm bij de Rouches tijdens het seizoensbegin, brengt zijn ploeg in de twintigste minuut op voorsprong. Maar KV Oostende lukt de gelijkmaker via Fashion Sakala. Oostende krijgt vertrouwen, maar de score verandert niet meer in het eerste bedrijf. In de tweede helft nemen de Rouches het commando terug over, na een prachtdoelpunt van Samuel Bastien. De kustboys vermogen daarna niet veel meer en opnieuw Lestienne en Gojko Cimirot drijven de score op tot 1-4.

Herbeleef deze wedstrijd vanaf 12u op Proximus Sports 1.

25 augustus 2019: Standard - KV Kortrijk

Na twee overtuigende thuisoverwinningen moeten de Rouches diep in hun krachtenarsenaal tasten tegen Kortrijk op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League. Standard domineert de partij, maar één wedstrijdfase zal de partij overhoop gooien.

In de 23ste minuut loopt Maxime Lestienne tegen een tweede gele kaart aan en moet hij bijgevolg het veld verlaten. Enkele minuten later scoort Eric Ocansay voor de bezoekers, wat de schrik om het hart doet slaan bij de Luikse supporters. Maar zelfs met 10 behoudt Standard de organisatie en grijpt het de Kortrijkzanen steeds nadrukkelijker naar de keel. De troepen van Michel Preud'homme lukken de gelijkmaker via Konstantinos Laifis. Een minuut voor tijd zet Selim Amallah Sclessin in vuur en vlam met de winnende treffer.

Herbeleef Standard - KV Kortrijk vanaf 14u20 op Proximus Sports 1.

17 januari 2020: KV Mechelen - Standard

Voor de eerste ontmoeting van 2020 trekt Standard naar KV Mechelen. De Rouches hebben de kans gehad om wat te bekomen van een desastreuze decembermaand, waarin ze slechts 2 overwinningen uit 8 wedstrijden konden puren en afgleden naar de vijfde plaats in het klassement. De wedstrijd tegen KV Mechelen, zesde in de ranking, kan hen dus opnieuw wat ademruimte opleveren.

De eerste wedstrijd na de winterstop levert een aangenaam kijkstuk op. De Rouches nemen een 2-0 voorsprong, maar dan ontbindt oude bekende Igor De Camargo zijn duivels en brengt de bordjes terug in evenwicht. Op dat moment staat redder van dienst Felipe Avenatti op. Twee minuten voor affluiten vindt de Uruguyaanse spits de weg naar de netten en laat hij zijn troepen vieren.

Herbeleef dit duel vanaf 17u15 op Proximus Sports 1.

16 februari 2020: Genk - Standard

Het is een realistisch Standard dat zich presenteert op het veld van de uittredende landskampioen in de laatste rechte lijn naar de play-offs. In een gelijkopgaande wedstrijd is het Zinho Vanheusden die de zijnen de weg toont iets voor het half uur. De herboren Duje Cop zet iets later Thomas Didillon op het verkeerde been op weg naar een 2-0 voorsprong bij de rust. Maar de Limburgers geven niet af en brengen de Rouches aan het twijfelen, dankzij een treffer van Sébastien Dewaest in de 84ste minuut. Op een perfect uitgevoerde counter legt Aleksander Boljevic de 1-3 eindstand vast. Drie belangrijke punten voor Standard in de strijd voor play-off 1.

Herbeleef de clash tussen Genk en Standard vanaf 21u05 op Proximus Sports 1.