Uitgelicht: Champions League-voetbal op zaterdag

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Zaterdag kijken we samen naar vijf duels uit de Champions League-editie van dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atletico Madrid – Juventus (18 september 2019)

Atletico Madrid opende zijn Champions League-campagne in eigen huis tegen Juventus. Los Colchoneros hadden nog een eitje te pellen met Juve, gezien de Italianen het seizoen daarvoor Atleti uitschakelden in de achtste finales van het kampioenenbal. Toch komt Juve in Wanda Metropolitano op een 0-2 voorsprong dankzij Cuadrado en Matuidi. Juve zal uiteindelijk zijn voorsprong te grabbel gooien in Madrid. Pas in de 90e minuut wist Herrera de gelijkmaker te scoren.

Herbekijk Atletico Madrid – Juventus vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Chelsea – Bayern München (25 februari 2020)

Op papier leek Chelsea Bayern een aantrekkelijke affiche, maar in werkelijkheid zouden de verschillen tussen beide teams groot uitdraaien. In de tweede helft zette de Beierse topclub zijn machine op volle toeren. Gnabry, ooit nog actief bij stadsconcurrent Arsenal, legde er twee in het mandje. Lewandowski kon niet achterblijven en legde de 0-3 vast.

Herbeleef Chelsea – Bayern vanaf 12u op Proximus Sports 1.

Dortmund – Inter (5 november 2019)

Dortmund en Inter zouden op speeldag 4 een Champions League-waardig duel uitvechten in het Signal Iduna Park. Bij de rust leek Inter gewonnen spel te hebben na goals van Martinez en Vecino, maar na de thee veranderde het spelbeeld helemaal. Voor de Duitsers werd Hakimi de held. Eerst zorgde hij voor de aansluitingstreffer, nadien scoorde Brandt de gelijkmaker, maar zo’n 13 minuten voor tijd was het opnieuw Hakimi die Dortmund naar de zege zou schieten.

Herbekijk de kraker tussen Dortmund en Inter vanaf 15u10 op Proximus Sports 1.

Real Madrid – Club Brugge (1 oktober 2019)

Club Brugge heeft hier een historische match gespeeld.” Dat waren de woorden van Club-coach Philippe Clement na afloop van het CL-duel op bezoek bij Real Madrid. In Santiago Bernabeu pakte Club een onverhoopt punt mee naar Brugge. Lange tijd leek FCB zelfs te gaan winnen, toen het 0-2 voor kwam via twee geluksgoals van Dennis. Uiteindelijk konden Ramos en Casemiro nog orde op zaken stellen en werd het, na een rode kaart voor Vormer, nog bibberen op het einde. Opmerkelijk fase nog in deze partij: tijdens de rust bleef Rode Duivel Courtois in de Madrileense kleedkamer. Real-coach Zidane zei na afloop dat Courtois zich niet goed voelde.

Herbeleef het historische duel van Club Brugge op bezoek bij Real Madrid vanaf 17u35 op Proximus Sports 1.

Liverpool – Atletico Madrid (11 maart 2020)

Liverpool ontving na een 1-0 verlies in de heenmatch Atletico Madrid voor een plaats in de kwartfinales van de Champions League. De opdracht zou niet simpel worden, gezien de ijzersterke verdedigingsreputatie van de Madrilenen.

Toch wist Liverpool, ondanks de vele reddingen van Atletico-doelman Oblak, te scoren via Wijnaldum. Verlengingen waren het gevolg. Daarin zette Firmino Liverpool met de 2-0 in poleposition. Toch zou Liverpool geen gewonnen spel hebben. Atletico-invaller Llorente bezegelde met twee doelpunten het lot van de titelverdediger. In het slot lukte Morata zowaar nog de 2-3 op de counter.

Herbekijk de uitschakeling van Liverpool vanaf 20u35 op Proximus Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top