Roeselare tankt vertrouwen in aandeelhoudersvergadering en stapt dan toch naar het BAS

Sport | Terwijl Lommel SK, Sporting Lokeren en Excelsior Virton quasi meteen na de officiële bekendmaking van de licentieweigering beslisten om naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport te stappen, bleef het windstil op Schiervelde. Toch werd er achter de schermen hard overlegd en twee dagen na de licentieweigering kwam ook KSV Roeselare met een officieel communiqué waarin het een beroepsprocedure bij het BAS aankondigt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eergisteren, op 08 april 2020, besliste de Licentiecommissie van de KBVB om KSV Roeselare geen licentie te geven voor 1A, 1B en Eerste Amateur en zo de club te verwijzen naar Tweede Amateur.

Het bestuur en de aandeelhouders van de club namen kennis van de motieven van het niet toekennen van de licentie. Deze motieven zijn hoofdzakelijk van een financiële aard. Het is algemeen bekend dat KSV Roeselare een moeilijk seizoen beleeft met een aantal opmerkelijke negatieve gebeurtenissen. Daarnaast begon ook de wereldwijde gezondheidsproblematiek begin dit kalenderjaar een erg negatieve impact te hebben op de werking van de club. Na een herhaaldelijke en lange beraadslaging hebben de aandeelhouders beslist om stamnummer 134 verder te blijven ondersteunen en hebben ze beslist om nieuwe engagementen aan te gaan.

In die lijn werd dan ook beslist om beroep aan te tekenen en de licentie voor het komend seizoen af te dwingen bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). We hopen te kunnen rekenen op de steun en het vertrouwen van onze medewerkers, supporters, partners, enz. om de zwartste pagina in onze geschiedenis om te draaien en zo samen te genieten van professioneel voetbal op Schiervelde volgend seizoen.

Oltegoare Roeselare,
KSV Roeselare CEO, Raad van Bestuur en aandeelhouders

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top