Internationaal gelauwerde "Chernobyl" vanaf 15 april op Canvas

Goed nieuws voor wie op zoek is naar wat afleiding in deze coronatijden. Vanaf woensdag 15 april pakt Canvas uit met de recente HBO-topreeks "Chernobyl". De historische fictiereeks over de kernramp in Oekraïne blijft aan de ribben kleven.

26 april 1986 zou de geschiedenis ingaan als de dag waarop de kerncentrale van Tsjernobyl tot ontploffing kwam. Wegens het langdurig getalm van de autoriteiten - horen we daar een echo van de coronacrisis - duurt het nog enkele dagen voor de mensen in het nabijgelegen dorpje Pripyat worden geëvacueerd, met alle desastreuze gevolgen van dien.

De vijfdelige miniserie vertelt het verhaal van de nucleaire ramp en de pogingen van het Sovjetregime om het zo lang mogelijk in de doofpot te houden. Dat is echter buiten Valery Legasov (Jared Harris), Boris Shcherbina (Stellan Skarsgård) en Ulana Khomyuk (Emily Watson) gerekend, die er hun levensdoel van maken om de waarheid achter de ontploffing naar boven te spitten.

Doorspekt met realistische weergaves van de tragiek en verbluffende acteerprestaties - Skarsgård hield er een Golden Globe voor beste bijrol aan over - grijpt "Chernobyl" naar de keel. De minireeks werd bedolven onder de prijzen, met onder meer tien Daytime Emmy Awards en twee Golden Globes.

"Chernobyl is een rampenfilm, een spionagefilm, een horrorfilm, politieke thriller en een menselijk drama ineen. En het excelleert op alle niveaus", klinkt het in The Guardian.

"Chernobyl" is vanaf woensdag 15 april vanaf 22u te bekijken op Canvas of via proximuspickx.be of de app van proximus.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top