“Letterlijk een koude douche”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Films | Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans. De deelnemers laten hun zuurverdiende spaarcentjes in de deskundige handen van Béa en Bart, die op zoek gaan naar een droomwoning. Wij zetten de meest opvallende quotes uit de derde aflevering op een rijtje.

Door Proximus

Deel dit nieuws

“Het mag gedurfd zijn”
 
In Dendermonde zoekt het koppel Phylicia en Rob een nieuwe woning. Rob weet echter niet welke stijl hij mooi vindt, en geeft carte blanche aan Béa en Bart. “Wat zegt die nu allemaal?”, dacht Phylicia bij het aanhoren van haar wederhelft. “Ik had het gevoel dat ik het niet duidelijker aan het maken was”, dixit Rob.
 
“We hebben de goedkoopste toestellen gekregen”
 
In Meise is het gelukzalige gevoel dat bij het ontdekken van de gerenoveerde woning van Flo en Jan opborrelde, helemaal omgeslagen. Flo is niet te spreken over de kwaliteit van de nieuwe huishoudtoestellen die geïnstalleerd zijn. “Het is precies een stap terug”, klinkt het vernietigend.

“Er is geen warm water in de badkamer”
 
Kennelijk kampt de nieuwe woonst van Jan en Flo met enkele kinderziekten, al is dit wel een héél vervelend probleem. “Blijkbaar is de boiler stuk”, duidt Jan. “Letterlijk een koude douche dus”, vat Flo het nog goed op. En dus doucht het koppel zich dan maar in de tweede badkamer, “maar de buren kunnen ons daar zien in ons blootje”.
 
“Is dat niet iets waar jullie mee kunnen leren leven?”
 
Pertinente vraag van Dina Tersago, toen Jan en Flo hun beklag deden over de platte lavabo’s in hun nieuwe badkamer. “We hadden nochtans echt gevraagd voor ronde.” Dina neemt het op voor interieurarchitect Bart en doet aan thuisbemiddeling: “Kijk naar wat jullie wel hebben, en niet naar wat jullie missen.”

"Meen je dat?!"

Aankoopmakelaar Béa is in shock als ze van Dina verneemt dat Phylicia en Rob van regio willen veranderen bij de zoektocht naar een nieuw huis. "Ik ben al twee maanden op zoek, en nu kom jij mij vertellen dat de regio helemaal verandert?!" "Ja, eigenlijk wel", was de droge repliek van Dina.


"Dat lijkt me niet echt een slimme keuze"

Een nieuw koppel wordt geïntroduceerd: Mila en Mathias. Die laatste wil liefst een nieuwe woning vinden in Aalter, omdat zijn jeugdvrienden, broer en ouders er wonen. Béa denkt er het hare van: "En stel dat die verhuizen?"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top