Daar is het BAS weer: hoe met het verder voor de 'gebuisden' van 1B?

Sport | Zoals verwacht kregen sommige Proximus League-teams geen proflicentie voor het komende seizoen en (eveneens) zoals verwacht tekenden de meesten meteen beroep aan tegen de uitspraak van de licentiecommissie waardoor het Belgisch Arbitragehof (BAS) voor de Sport duidelijkheid zal moeten scheppen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het BAS zal een eerste keer tussen komen op 28 april. Dan komt de zaak van Excelsior Virton voor. De Luxemburgers spanden een rechtzaak omdat ze het niet eens zijn met de licentievoorwaarden. Virton claimt dat bepaalde zaken onwettig zijn en hopen dat ze eind deze maand gelijk zullen krijgen bij het BAS. Als zij gelijk krijgen, dan is het nog onduidelijk wat daar de gevolgen van zullen zijn.

De beroepsprocedures rond het niet verkrijgen van de proflicenties worden dan weer uiterlijk afgehandeld op 10 mei. Zowel Lommel SK, Sporting Lokeren (Proximus League) en Seraing (eerste amateurliga) kondigden al aan dat ze een procedure gaan opstarten bij het BAS. Mogelijk worden ze nog gevolgd door KSV Roeselare, Excelsior Virton (afhankelijk van de uitspraak op 28 april) en de amateurteams die geen proflicentie kregen (Lierse Kempenzonen en La Louvière Centre). Al is daar nog geen officiële communicatie rond gekomen.

Maandje geduld

Tegen de uitspraak van het BAS is geen beroep meer mogelijk. Wellicht weten we dus pas effectief rond 10 mei (wellicht 8 mei, omdat 10 mei op een zondag valt) welke teams er volgend seizoen nog op het profniveau actief zullen blijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top