Geen proflicentie voor Lommel, Roeselare, Lokeren en Virton: "Met gewettigd optimisme positief vervolg breien"

D1B Pro League | Lommel SK, Excelsior Virton, Sporting Lokeren en KSV Roeselare hebben woensdag geen proflicentie gekregen van de licentiecommissie. Door de voorafgaande geruchten is dat weinig verrassend te noemen, al lieten zowel Lommel als Virton al wel weten dat ze vol vertrouwen naar het BAS stappen. Ook bij Lokeren moet het Belgisch Arbritragehof voor de Sport nog een laatste strohalm worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Bij Lommel SK heeft eigenaar Udi Shochatovitch de handdoek in de ring gegooid. De Israëliër nam pas vorige zomer de Limburgse club over, maar besliste "om persoonlijke redenen en door de impact van het coronavirus" om niet langer te investeren in Lommel SK.

Toch is men er bij Lommel van overtuigd dat er toch nog een proflicentie uit de bus kan vallen bij het BAS. "Het dagelijkse management is aan de slag om de continuïteit van de club veilig te stellen en het vooropgestelde meerjarenplan verder uit te bouwen", meldt het op de officiële website. "Neem het van ons aan, met gewettigd optimisme, dat we aan de positieve flow die de afgelopen maanden rond de club hing een vervolg zullen breien. Op dit moment kunnen wie hier nog niet dieper op ingaan."

Ook bij Excelsior Virton hebben ze vertrouwen in een goede afloop. "We blijven erbij dat de bepaalde regels die toegepast worden bij het toekennen van de licenties onwettig zijn. Er loopt momenteel een rechtzaak om dit aan te klagen. De zitting vindt plaats op 23 april."

Bij Sporting Lokeren liet voorzitter Louis De Vries dan weer weten dat er nog steeds hoop is dat zijn club volgend seizoen op profniveau actief zal kunnen blijven. Ook hij mikt op een positief verhaal bij het BAS. KSV Roeselare reageerde nog niet op het negatieve licentienieuws.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top