Beerschot, OHL, Westerlo en Union hebben (zoals aangekondigd) licentie beet

Sport | Vier van de acht huidige Proximus League-teams hebben hun proflicentie voor het komende seizoen beet. Beerschot, OH Leuven, Westerlo en Union kondigden woensdagavond officieel aan dat ze de nieuwe licentie op zak hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het kwartet kreeg een licentie voor 1A, 1B én voor Europa (al hebben ze dat in principe niet nodig. Voor Union was het de eerste keer in de geschiedenis van de club dat ze een Europese licentie behaalden. Westerlo bedankte de medewerkers en de Turkse eigenaar terwijl OH Leuven meteen ook stelde dat het "hoopt dat er nu snel duidelijkheid komt over de modaliteiten van het stopzetten van dit seizoen, zoals voorgesteld door de raad van bestuur van de Pro League."

Bij Beerschot nam voorzitter Francis Vrancken even het woord op de officiële website. Ook hij drukte zijn hoop uit op een vlotte en correcte afhandeling in het promotiedossier. Daarnaast maakte hij ook nog even een blauwprint van het club-DNA. "Onze club heeft al vele stormen overleefd. Het zit nu eenmaal in het in het DNA van onze supporters, sponsors en investeerders om nooit op te geven en altijd te blijven vechten tegen elk onheil dat ons al is overkomen. Dat is de reden waarom iedereen in deze club is blijven geloven. We blijven verder bouwen aan "den Beerschot", op onze eigen manier. Volhoudend, creatief en ludiek, een beetje rauw maar vooral onsterfelijk."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top