Series die de tand des tijds doorstaan: Walker, Texas Ranger

Met de komst van talloze streamingplatformen schieten series vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Maar slechts enkelen slagen erin langer dan een paar jaar het voorplan te halen. In het verleden was dit helemaal anders. Verschillende programma's fungeerden gedurende meedere jaren als uithangbord voor bepaalde televisiezenders. De Amerikaanse serie "Walker, Texas Ranger" was daar geen uitzondering op.

Wie heeft er de avonturen van Cordell Walker en zijn trouwe luitenant Jimmy Trivette niet op de buis gezien? De beroemdste rangers van Texas maakten de orde uit van 1993 tot en met 2001. Ten minste wat de originele uitzendingen betreft. Ook talloze heruitzendingen waren de jaren daarna te zien in menig Vlaams huiskamer.

De onoverwinnelijke Chuck Norris

Het hoofdpersonage Cordell Walker, ofte Chuck Norris, speelde daarin een essentiële rol. De ranger - een kampioen in de gevechtskunsten - slaagde erin iedereen voor zijn kar te spannen dankzij zijn kalme temperament en zijn groot hart. Van de jongeren van de buitenwijken tot de meer welgestelden, steevast riskeerde Walker zijn leven om de bevolking van Dallas te redden.

Zelfs in de moeilijkste situaties vond de moderne cowboy een uitweg. Zijn vuisten en zijn lasso hebben veel criminelen pijn gedaan. Ook al was hij de eerste om te poneren dat geweld niet het middel was om problemen op te lossen, wist hij maar al te goed dat het nuttig kon zijn om op zijn fysieke kwaliteiten te teren.

Zijn onoverwinnelijkheid zorgde voor het ontstaan van de Chuck Norris Facts op het net. Het is een reeks grappen in de vorm van humoristische aforismen die het Amerikaanse personage bovenmenselijke krachten toedichten. Ook het coronavirus kon niet ontsnappen aan de kracht van Chuck Norris, zoals we hieronder kunnen zien.

Humor gekruid met een stevige boodschap

Aan zijn zijde heeft Norris steevast ranger Trivette. Ook al beschikt hij niet over dezelfde fysiek, toch was de man uit de arme voorwijk van Maryland onmisbaar voor Walker. De voormalige Afro-Amerikaanse professionele American footballer heeft zich omgeschoold tot politieagent na een zware schouderblessure. Met behulp van computers en forensische wetenschap klist hij op zijn manier bandieten. Begenadigd met een ongelofelijke vriendelijkheid en een sterk gevoel voor humor heeft ook hij meer dan zijn stempel gedrukt op de serie. Zijn liefde voor mooie vrouwen en voertuigen blijft ook hangen in ieders geheugen.

Over vrouwen gesproken, de romance tussen substituut-procureur Alexandra Cahill en Cordell Walker voedt de serie van start tot finish. In die mate dat ze in het laatste seizoen trouwen en een kind op de wereld zetten. Maar, meer dan louter idylle, zorgde deze relatie ervoor dat er over de emancipatie van de vrouw kon worden gesproken. Naast het feit dat ze herhaaldelijk haar misprijzen over de methodes van ranger Walker laat uitschijnen, neemt Alexandra Cahill alsmaar vaker deel aan de onderzoeken en wordt ze een echte bondgenoot van de Texaan.

Onze helden hebben tijdens hun avonturen een speciale plaats ingenomen in talrijke huishoudens. Ook rangers Ray Firewalker en Sydney Cooke, of CD Parker, eigenaar van de fameuze CD bar & grill, droegen bij tot het succes van het programma. Net als het themanummer 'The Eyes of the Ranger' heeft deze levendige en speelse serie een plaatsje veroverd in ons cultureel erfgoed.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?