Uitgelicht: Rode Duivels in de Champions League

Sport | Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken we er een bepaalde invalshoek uit. Woensdag focussen we ons op prestaties van Rode Duivels in de Champions League van dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Olympiakos – Tottenham (18 september 2019)

De openingsspeeldag in groep B begon meteen met een kleine sisser voor het Tottenham van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Met de twee Rode Duivels in de verdedigingslinie eindigde het duel op een 2-2 gelijkspel.

Nochtans kwamen de Spurs op een geruststellende 0-2 voorsprong, dankzij goals van Harry Kane en Lucas Moura. Maar onder de regie van de Fransman Mathieu Valbuena slaagden de Grieken er alsnog in een punt uit de brand te slepen. Vertonghen werd de antiheld van dienst voor Tottenham. Zijn penaltyfout leidde de 2-2 gelijkmaker in.

Herbeleef het gelijkspel tussen Olympiakos en Tottenham vanaf 10u05 op Proximus Sports 1.

Shakhtar Donetsk – Manchester City (18 september 2019)

Op dezelfde dag als Olympiakos – Tottenham vond in groep C het duel tussen Shakhtar Donetsk en Mancester City plaats. Het City van Kevin De Bruyne zou met een makkelijke 0-3 zege aan het kampioenenbal beginnen.

Ryad Mahrez en Ilkay Gundogan zorgden voor de doelpunten en de assists in de eerste helft. Na de pauze legde Gabriel Jesus, op een steekbal van De Bruyne, de 0-3 eindstand vast.

Herbeleef de makkelijke zege van Manchester City vanaf 13u op Proximus Sports 1.

Lyon – Benfica (5 november 2019)

Lyon, met Jason Denayer in de basis, won in groep G op speeldag 4 met 3-1 van Benfica. Joachim Andersen opende heel snel de score, Memphis Depay maakte er nog voor de pauze 2-0 van. Haris Seferovic bezorgde de Portugezen nog de aansluitingstreffer, maar Bertrand Traoré breidde net voor affluiten weer uit tot 3-1. Lyon werd tweede met zeven punten, twee minder dan Leipzig.

Herbekijk Lyon – Benfica vanaf 14u45 op Proximus Sports 1.

Inter – Barcelona (10 december 2019)

Op de laatste speeldag in groep F moest het Inter van Romelu Lukaku hopen op een stunt tegen Barcelona om door te mogen stoten naar de knock-outfase van de Champions League. Tegelijk moest het rekenen op een uitschuiver van Dortmund tegen Slavia Praag.

Het omgekeerde gebeurde. Inter ging ondanks een doelpunt van Lukaku met 1-2 onderuit tegen Barcelona, Dortmund won met 2-1 van Slavia Praag. Barça kroonde zich tot groepswinnaar met veertien punten, Dortmund stootte ook door met tien punten. Inter werd als derde naar de Europa League gedwongen.

Kijk naar Inter – Barcelona vanaf 18u20 op Proximus Sports 1.

Liverpool – Napoli (27 november 2019)

Op speeldag 5 trok een gehavend Napoli richting Anfield. De spelers, waaronder Dries Mertens, leefden in onmin met zijn voorzitter, met openlijke ruzies tot gevolg. Maar the show must go on, ook op deze 27e november van vorig jaar.

Uitgerekend Mertens bracht Napoli op voorsprong na 21 minuten. Dejan Lovren maakte middenin de tweede helft gelijk. De 1-1 zou niet meer veranderen op het scorebord. Liverpool, dat speelde zonder Divock Origi, bleef wel leider in groep E.

Herbeleef Liverpool – Napoli vanaf 21u20 op Proximus Sports 1. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top