Griezelen met de meest huiveringwekkende films

Films | Gezellig griezelen met een enge film is voor sommige mensen de perfecte manier om zich te ontspannen. Wij zetten enkele stevige thrillers op een rij uit de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx waarbij de rillingen gegarandeerd over je rug zullen lopen!

Je vindt onze selectie onder het menu 'Sciencefiction, horror, fantasy en thriller'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Doctor Sleep

Het verhaal speelt zich 32 jaar na de gebeurtenissen uit 'The Shining' af. Danny Torrance is intussen volwassen, maar wordt nog altijd achtervolgd door nachtmerries van het Overlook Hotel. Tevens kent hij, zoals zijn vader, woede-uitbarstingen en vecht hij met zijn alcoholverslaving. Op zoek naar een betere versie van zichzelf verhuist hij naar New Hampshire waar hij door middel van zijn gave een band schept met de twaalfjarige Abra Stone. Ze komen in aanraking met de mysterieuze groep The True Knot.

Horrorfilm (2019) van Mike Flanagan met Ewan McGregor, Kyliegh Curran en Rebecca Ferguson. Gebaseerd op een boek van Stephen King.

It: Chapter Two

27 jaar na de aanvaringen met Pennywise is de 'Loser Club' volwassen. Als ze dan uiteindelijk een telefoontje ontvangen van Mike Hanlon, die ze vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug naar Derry om het voor een laatste keer op te nemen tegen Pennywise, de moordlustige clown.

Horrorfilm (2019) van Andy Muschietti met Jessica Chastain, James McAvoy en Bill Hader.

Brimstone

De negentiende eeuw. Liz is een jonge vrouw die een gelukkig leven leidt, totdat een duivelse priester in het dorp verschijnt en alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten. Maar Liz is een doorzetter, geen slachtoffer. Een krachtige vrouw die terug vecht voor een beter leven waar zij en haar dochter recht op hebben.

Western/thriller (2016) van Martin Koolhoven met Dakota Fanning, Guy Pearce en Emilia Jones. Geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Venetië

Freaks

Een gestoorde vader sluit zijn 7-jarige dochter Chloe op in huis en waarschuwt haar voor de ernstige gevaren buiten. Maar de mysterieuze Mr. Snowcone overtuigt het meisje om te ontsnappen. Achter haar voordeur ontdekt de dappere Chloe een bizarre, bedreigende en mysterieuze nieuwe wereld. Samen met Mr. Snowcone begint ze aan een diepgaande zoektocht naar familie, vrijheid en wraak.

Sciencefiction/thriller (2018) van Zach Lipovsky en Adam B. Stein met Lexy Kolker, Emile Hirsch en Bruce Dern. Winnaar van de juryprijs op het Brussels International Festival of Fantasy Film (BIFFF).

Scary Stories to Tell in the Dark

Stella is een jong meisje dat nog steeds wordt achtervolgd door de verdwijning van haar moeder op de avond van Halloween - een incident waarvan ze vermoedt dat haar vader meer weet dan dat hij toegeeft. Jaren later zijn Stella en haar vrienden betrokken bij een Halloween-grap die verkeerd afloopt. Maar zijn ze echt in de fout gegaan of was het het werk van een wraakzuchtige geest - een vrouwelijke geest die haar enge verhalen gebruikt om te jagen op een groep tieners, wanneer ze beginnen met het onderzoeken van de verdwijning van meerdere kinderen?

Horrorfilm (2019) van André Øvredal met Zoe Margaret Colletti, Michael Garza en Austin Zajur.

The Host

De Aarde wordt bewoond door een intelligent buitenaards ras, bekend als de 'Souls'. Hoewel ze een vredig ras zijn, kunnen de Souls enkel overleven door een gastlichaam over te nemen. Op die manier nemen ze ook de controle over de gedachten over. In een poging om de geheime verblijfplaats van een aantal van de laatst overgebleven menselijke verzetshaarden te ontdekken, heeft de Soul Wanderer bezit genomen van het lichaam van Melanie Stryder, die werd gevangen genomen toen ze op zoek was naar haar familie.

Sciencefiction/thriller (2013) van Andrew Niccol met Saoirse Ronan, Diane Kruger en Max Irons. Gebaseerd op een boek van Stephenie Meyer.

The Witch in the Window

Simon, een gescheiden vader, gaat samen met zijn vervreemde twaalfjarige zoon Finn, naar Vermont om een oude boerderij te repareren. Daar ontdekken ze de kwaadwillige geest van een vorige eigenaar, een beruchte wrede vrouw genaamd Lydia. Met elke reparatie die Simon doet, maakt hij haar geest ook sterker ... totdat een angstaanjagende ontmoeting hem laat twijfelen of hij zijn zoon kan beschermen tegen het kwaad dat zich in hun hoofd en harten baant.

Horrorfilm (2018) van Andy Mitton met Arija Bareikis, Greg Naughton en Alex Draper.

The Quiet Ones

Een onorthodoxe professor maakt gebruik van controversiële methoden, waarbij hij zijn studenten laat deelnemen aan een gevaarlijk experiment om een poltergeist te creëren. Op basis van de theorie dat paranormale activiteit wordt veroorzaakt door negatieve menselijke energie, voert hij een reeks aan testen uit op een jonge patiënt. Wanneer beangstigende gebeurtenissen zich beginnen af te spelen, realiseert de groep zich al snel dat ze een angstaanjagende kracht hebben geactiveerd.

Horrorfilm (2014) van John Pogue met Jared Harris, Sam Claflin en Laurie Calvert.

Skin Walker

Regine is een mentaal onstabiele vrouw die zich in de stad ophoudt, ver weg van het platteland waar ze een traumatische jeugd had. Ze komt erachter dat ook de stad zo zijn demonen heeft en bedreigend kan zijn. Wanneer haar grootmoeder op brute wijze vermoord wordt, moet Regine terugkeren naar het platteland.

Horrorfilm (2019) van Christian Neuman met Amber Anderson, Udo Kier en Jefferson Hall.

Joker

Gotham City in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als 'de Joker'. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.

Misdaaddrama (2019) van Todd Phillips met Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Zazie Beetz. Goed voor elf Oscarnominaties en de Oscar voor beste acteur voor Joaquin Phoenix.

Suspiria

De jonge Amerikaanse ballerina Susie Bannion reist in het jaar 1977 naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij haar aankomst is een studente genaamd Patricia onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc. Susie sluit intussen vriendschap met de medestudente Sara. Beiden delen het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt.

Horrorfilm (2018) van Luca Guadagnino met Dakota Johnson, Tilda Swinton en Mia Goth. Geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Venetië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top