Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (12) - STVV kon zijn reputatie op Stayen niet waarmaken

Sport |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In het seizoen 2018-2019 kwam STVV twee punten te kort om een ticket te pakken voor Play-offs 1: het eindigde als 7e in de reguliere fase van het kampioenschap met 47 punten. Dit seizoen hadden de Kanaries de ambitie om minstens even goed te doen of, als het even kon, een plaatsje hoger te eindigen. Tijdens de zomermercato moest het bestuur wel spelers als Alexis De Sart, Ceballos, Tomiyasu en Kamada laten gaan. Bovendien deed de slechter wordende relatie tussen trainer Marc Brys en de directie weinig goeds voor de sfeer op Stayen.
 
Snel werd duidelijk dat de Truienaars het moeilijk zouden hebben om hun prestaties van het vorige seizoen te herhalen. Na 12 op 30 in de eerste tien speeldagen, met twee zware nederlagen (6-0 tegen Club Brugge en 4-0 tegen KV Kortrijk) werd het duidelijk dat de Kanaries dit seizoen niet in de linkerkolom zouden plaatsnemen. Na 7 op 18 en vooral de 1-3 nederlaag tegen Charleroi werd Marc Brys voor bewezen diensten bedankt. Nicky Hayen nam het roer tijdelijk over: op vijf speeldagen pakte hij 4 op 15. Begin januari trok het bestuur van de Limburgse club Milos Kostic aan als T1. Met 9 op 12 leek STVV opnieuw gelanceerd onder de Sloveense trainer, maar de opleving was van korte duur: in de laatste vier wedstrijden was de oogst amper 1 op 12. 
 
In het verleden kon STVV vaak rekenen op een ijzersterke thuisreputatie, maar dit seizoen was dat anders: op Stayen pakte de club maar 17 op 42, met slechts 17 doelpunten in 14 thuiswedstrijden. Onvoldoende in de ogen van veel supporters…
 
De sterren van STVV in de Jupiler Pro League
 
Yohan Boli: de Frans-Ivoriaanse aanvaller speelde maar 17 wedstrijden voor hij in januari naar Qatar werd getransfereerd, maar toch was hij de goalgetter van de ploeg met 10 doelpunten. Een mooi aantal, waarmee hij een voet had in 50 procent van de goals van STVV. 
 
Jordan Botaka: de Congolese flankspeler kan zeker terugkijken op een goed seizoen. Met 3 doelpunten en 4 assist was hij een van de spelers die het meest speelminuten mocht verzamelen van de drie trainers die dit seizoen op de bank van Stayen plaatsnamen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top