Tijd voor de battles in Mijn Keuken Mijn Restaurant

Vanaf dinsdag is het tijd voor de volgende fase in Mijn Keuken Mijn Restaurant: de battles. In tegenstelling tot de eerste tien afleveringen waarbij de duo’s thuis kookten, werden de battles opgenomen in een impressionante battleruimte. Er werden onder meer twee volledige keukens met professionele apparatuur geïnstalleerd en rug aan rug geplaatst voor twee concurrerende duo’s.

Ook in de battles krijgen de duo’s drie uur de tijd om een driegangenmenu naar keuze voor te bereiden en op die manier Sergio Herman en Marcelo Ballardin te overtuigen van hun talenten.

De twee sterrenchefs worden in deze fase bijgestaan door een culinair hoogstaande gastjury. De "godfather van de Vlaamse Kookprogramma’s" Piet Huysentruyt schuift mee aan tafel. Chef-kok Sofie Dumont, bekend van het kookprogramma De Keuken van Sofie, en Anne-Sophie Breysem, in 2015 uitgeroepen tot Ladychef of the Year, zorgen voor de vrouwelijke touch aan tafel. En Loïc Van Impe is niet alleen zot van koken, maar ook het jongste jurylid van de bende.

De inzet van de battles is een ticket naar de volgende ronde en het openen van een eigen restaurant. Deze fase zal door de maatregelen rond het coronavirus op een later tijdstip opgenomen en uitgezonden worden.

Battle 1: Lorenzo en Ayse versus Dries en Charlotte

De groepswinnaar van de Mijn Keuken-fase krijgt een belangrijk voordeel in de battlefase: ze concurreren tegen het duo met het laagst aantal punten van de andere groep. De eerste battle wordt er één tussen Lorenzo en Ayse versus Dries en Charlotte, respectievelijk eerste en laatste uit beide groepen.

Nadat Ayse als belangrijkste taak het rollen van komkommersneetjes en vervolgens druivenbladeren krijgt, ontpopt ze zich tot 'The Queen of the Rollers'. Dries en Charlotte serveren skrei bij het hoofdgerecht: "Terug vis, heel ambitieus. We hebben al eens rauwe vis gegeven door tijdsgebrek - ze gaan dus met argusogen zitten kijken naar de cuisson", beseft Dries. Beide duo’s moeten de voltallige jury overtuigen van hun talent om later een eigen restaurant te openen.

Battle 2: Jasmina en Deborah versus Seb en Simon

De moestuintweeling Deborah en Jasmina nemen het in een zenuwslopende battle op tegen culinaire kotgenoten Seb en Simon. Beiden eindigden tweede in hun groep. De zussen treden uit hun comfortzone en kiezen bij het voor- en hoofdgerecht tweemaal voor vis. Seb en Simon blijven daarentegen bij hun concept: Vlaamse klassiekers met een eigen twist. Voor het hoofdgerecht kiezen ze voor Bressekip.

Beide duo’s sukkelen echter met de cuisson en lokken volgende reacties uit: "Jammer dat zowel de vis als de kip hiervoor hebben moeten sterven" aldus Piet Huysentruyt. En Marcelo heeft hier een afgeleide op voor de vis: "If you put it back in the water, it would come to life again. It was so raw..."

Wie houdt de zenuwen onder controle en slaagt erin het tweede restaurant te winnen?

Battle 3: Dominique en Wendy versus Claudia en Pino

In de derde battle nemen Dominique en Wendy het op tegen vader en dochter Pino en Claudia: de Lovebirds versus de Siciliaanse Connectie. Met een score van 50 op 100 haalden Dominique en Wendy met de hakken over de sloot de battles-fase. Pino en Claudia eindigden met 67 op 100 ook als derde in hun groep. Een verschil van maar liefst 17 punten  tussen beide duo’s. Maar in de battles staan de tellers opnieuw op nul.

Verbazen underdogs Wendy en Dominique of overwint het Italiaanse temperament? Samen met de gastjury oordelen Sergio en Marcelo welk duo op basis van hun zelfgekozen driegangenmenu het derde restaurant verdient.

Battle 4: Mira en Anne-Sophie versus Charlotte en Charlot

Sweet Soulmates Mira en Anne-Sophie wonnen overtuigend in hun groep en scoorden de meeste punten van alle duo’s in de eerste fase. De groepswinnaar kreeg een belangrijk voordeel in de battle fase: ze concurreren tegen het duo met het laagst aantal punten van de andere groep.  Mira en Anne-Sophie nemen het dus op tegen Charlot en Charlotte die laatste eindigden in hun groep. In een drie uur durende battle geven de vier dames het beste van zichzelf.

Een uitgemaakte zaak? Of is er een culinaire verrassing in de maak? Dat ontdekt de kijker op donderdag 16 april in de voorlopig laatste aflevering van Mijn Keuken Mijn Restaurant.

Bekijk Mijn Keuken Mijn Restaurant dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?