Vijf series om te ontsnappen naar de mooiste plekjes ter aarde

De lente is in het land en de zon is opnieuw van de partij. Helaas kunnen we er in deze periode van quarantaine niet optimaal van genieten. Wil je alsnog vanuit je kot er even tussenuit? Deze series nemen je alvast mee naar de mooiere plekken ter wereld.

Hawaii 5-0

Zoals de naam al doet vermoeden, brengt deze Amerikaanse serie ons naar het eiland Hawaii. Alles draait rond luitenant Steve McGarrett en zijn speciale eenheid die al gedurende tien seizoenen lang de misdaad bestrijden. Criminaliteit of niet, de serie brengt je naar de mooiste plekjes van Hawaii: indrukwekkende kliffen, weelderige oerwouden en stranden met prachtige vergezichten en een diepblauwe oceaan. Hawaii 5-0, jouw combinatie van het idyllische van de omgeving met de adrenaline van de actie.

Outlander

Richting Schotland dan maar voor Outlander, waar verschillende tijdperken moeiteloos met elkaar verweven geraken. Zo wordt hoofdpersonage Claire plots van het jaar 1945 geslingerd naar het Schotland van 1743. Ze raakt daar verliefd op Jamie, een krijger, maar vergeet ook niet dat ze uit een ander tijdperk komt waar haar man op haar wacht…

Wie Schotland zegt, denkt natuurlijk aan de Highlands. Daar speelt zich dan ook het verhaal van Outlander, al vijf seizoenen intussen, af. Laat je op deze manier leiden naar adembenemende landschappen met kastelen en oude dorpjes, mysterieuze gesteenten en blauwgrijze meren.

Game of Thrones

De beroemdste serie ter wereld hoeft maar weinig introductie natuurlijk. De serie nam verschillende scènes op in landen zoals IJsland, Marokko of Spanje. Maar wist u dat veel van hun majestueuze filmlocaties in Kroatië liggen?

Onder meer het historisch centrum en de middeleeuwse straatjes en muren van de Zuid-Kroatische stad Dubrovnik dienden vaak als decor voor opnames van Game of Thrones, net als het Arboretum van Trsteno dat op een kwartiertje van Dubrovnik ligt. Kan je nu geen citytrip doen naar Dubrovnik? Niet getreurd dus, dankzij Game of Thrones.

Godless

To the Wild wild West, zou Will Smith zingen. Misschien is Godless dan wel een serie voor hem om eens te bekijken. De serie speelt zich namelijk af in 1884 in het Wilde Westen. Daarin probeert het hoofdpersonage Roy Goode te vluchten van een criminele bende waar hij tot dan toe deel van uitmaakte. Hierdoor belandt hij in La Belle, een stad die enkel wordt gerund door vrouwen. Bereid je maar voor op dorre landschappen, beboste heuvels en velden zo ver het oog kan reiken.

Baby

Tot slot een misschien iets minder bekende serie. Deze Italiaanse reeks werd volledig gefilmd in Rome en neemt je mee doorheen de mooiste wijken van de hoofdstad. Je trekt doorheen de straatjes te voet, met de fiets en natuurlijk ook met de Vespa.

Het centrale thema in Baby is prostitutie. Best een zwaar item, maar het wordt op een luchtige manier aan de kijker gebracht. Binnenkort staat seizoen drie op Netflix, maar tot dan kunt u zich gerust al storten op de eerste twee seizoenen. Voor de Italylovers een absolute must, want de serie werd in het Italiaans opgenomen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?