Netflix Party: de geknipte tool voor een virtuele bioscoopervaring onder vrienden

Thuis opgesloten zitten beperkt onvermijdelijk het sociaal contact. Terwijl de “coronapéro’s” een halfslachtig antigif moeten bieden tegen de verveling in het isolement, gooit Netflix een volwaardige reddingsboei in de zee van eenzaamheid: een cinema-ervaring in het virtuele gezelschap van je geliefden.

De lockdown herinnert ons aan het feit dat de mens een sociaal beestje is. Dezer dagen is een filmpje meepikken met vrienden die niet onder hetzelfde dak wonen helaas niet toegelaten.
 
Netflix Party, een extensie van Google Chrome, biedt redding. De tool tovert het bingewatchen om tot een sociale activiteit vanuit je kot door verscheidene Netflix-accounts te synchroniseren. De film of serie van je keuze start simultaan op alle deelnemende accounts. Alle gebruikers krijgen dus hetzelfde te zien op hun scherm, waardoor je het kijkvoer in realtime kunt becommentariëren met je kijkgenoten. Het streamingplatform heeft bovendien aan alles gedacht, want er is een geïntegreerde chat aanwezig om van gedachten te wisselen.
 
Neem wel de nodige voorzorgsmaatregelen voor het kijken: sla een voldoende grote snackvoorraad op, want als je het programma pauzeert om even naar de koelkast te gaan, gebeurt dat ook op alle andere schermen

Hoe werkt het?

Om de functie te activeren heb je een Netflix-account en de Google Chrome-browser nodig. Download de Netflix Party-extensie. Eenmaal geïnstalleerd selecteer je een film of serie naar keuze. Klik vervolgens op de initialen NP (Netflix Party) bovenaan rechts op je scherm. Zo creëer je een link, die je deelt met je kijkgenoten. Als zij op die link klikken, zullen jullie accounts synchroniseren en opent een chatvenster. Laat de fun beginnen!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?