AB Canapé: onversneden ruwheid met Arno

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag serveren we u Arno Hintjens, het enfant terrible van de Belgische rockmuziek.

Hoeft Arno nog enige introductie? Vorig jaar vierde de zanger zijn 70e verjaardag, waarvan hij er al 50 versleten heeft op de planken. Arno bezorgde in september zichzelf een verjaardagscadeau met Santeboutique, zijn 13e soloalbum. Santeboutique werd een versmelting van blues, chanson, rock en funk en een mix van tedere momenten en onversneden ruwheid.

De inspiratie voor die nieuwe uitdaging vond de zanger gewoon rondom zich. “De mens is mijn voornaamste inspiratiebron”, liet hij zelf weten. En of hij de wereld blijft observeren. Tussen zijn liedjes maakte Arno onder meer grapjes over Jan Jambon, weergalmde weleens “fuck the brexit” en hield hij pleidooien voor België en de Europese gedachte.

Hoewel Arno met veel bravoure de Ancienne Belgique wist in te palmen, enkele weken later volgde de ontnuchterende onthulling dat de zanger leidt aan pancreaskanker. Zelfs enkele dagen voor zijn optreden in de AB, kreeg hij nog chemotherapie. Familie en vrienden verklaarden hem gek dat hij ging optreden toen. “Maar tijdens een concert heb ik altijd meer energie. Ik ben verslaafd aan optreden. Muziek heeft altijd mijn leven gered”, stelde Arno.

Optreden doet Arno momenteel niet meer. Na een operatie is de zanger herstellende. We kunnen alleen maar hopen dat hij zo snel mogelijk weer de oude is en weldra opnieuw het beste van zichzelf kan geven op zijn geliefde podium.

Herbekijk hier het optreden van Arno in de AB op 25 januari van dit jaar.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top