Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 
In het Guldensporenstadion werd het seizoen wellicht met ambities aangevat. De elfde plaats na 29 speeldagen in de reguliere fase van de competitie moet dan ook met teleurstelling ontvangen zijn. Een teleurstelling die alleen kan worden gecompenseerd met een uitstekend parcours in de Croky Cup. Met spelers als Mboyo, De Sart, Van der Bruggen, Kage, Derijk, Ocansey of Lepoint leken de Kerels te beschikken over voldoende sterke wapens om minstens te spelen voor een plek in de linkerkolom.
 
KVK begon teleurstellend aan het seizoen met 11 op 30 en dat gaf al meteen een knauw aan de ambities van de club. De tien daaropvolgende wedstrijden gaven al niet veel meer beterschap: 8 op 30, met pijnlijke nederlagen in het eigen Guldensporenstadion tegen Eupen en Waasland-Beveren. Dat de ploeg tot meer in staat was, bleek in de laatste 9 gespeelde wedstrijden van de competitie. Die leverden 14 op 27 op, met onder meer een gelijkspel tegen Club Brugge en een zege tegen Standard. 
 
Nu de competitie stil ligt, denkt het bestuur van KV Kortrijk vast al aan de toekomst van de ploeg. Veel spelers speelden dit seizoen in Kortrijk op huurbasis en zullen dus opnieuw vertrekken als hun huurcontract afgelopen is. Vervangers van een degelijke kwaliteit zullen nodig zijn als de club opnieuw aanspraak wil maken op de linkerkolom of zelfs op een ticket voor Play-offs 1, zoals in de seizoenen 2009-2010, 2011-2012 en 2014-2015.
 
De sterren van KV Kortrijk in de Jupiler Pro League:
 
Julien De Sart: de ex-speler van Standard werd een absolute sterkhouder in de elf van Yves Vanderhaeghe. Hij speelde een uitstekend seizoen met goede statistieken: 4 doelpunten en 4 assists, met een betrokkenheid bij 20% van de doelpunten van zijn ploeg.
 
Ilombe Mboyo: de voormalige Rode Duivel kan terugkijken op een goed seizoen met 8 doelpunten en 2 assists. Hij was ook betrokken bij één op vier doelpunten van zijn ploeg. (Bron: Transfermarkt)