Proximus Pickx Live bij je thuis - Elke avond om 21u: een exclusief concert! (6 - 12 april)

Pukkelpop | Nu de meesten van ons thuis zitten omwille van het coronavirus en al de concerten zijn afgelast, doet Proximus een geste. Tot 3 mei serveren we dagelijks om 21 uur een concert op je scherm, te bewonderen via ons kanaal Pickx Live en op de website. Volgende concerten staan deze week in de aanbieding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Within Temptation (Graspop 2018)

De Nederlandse metalband Within Temptation gaat nu al ruim twee decennia mee, maar denkt nog lang niet aan ophouden. Integendeel, het zevende studioalbum ‘Resist’ lag vorig jaar nog in de rekken. De band rond Sharon den Adel maakte Graspop al acht keer onveilig met hits als Paradise (What About Us?), Frozen, Stand My Ground en Ice Queen. Wij schotelen jou hun passage uit 2018 voor.
 
Ruig, stoer en een vrouwelijke touch: te zien op je tv (kanaal Pickx Live) en op onze website op maandag 6 april om 21u.

Lewis Capaldi (Rock Werchter 2019)

De jonge Schotse singer-songwriter werd ontdekt nadat hij video’s van zijn zangkunsten op internet had gezet – we kennen nog zo’n jonge knaap aan de overkant van de grote plas. Zonder platencontract haalde hij 25 miljoen streams op met zijn single Bruises. Maar de echte doorbraak kwam vorig jaar, met Someone You Loved. Sindsdien is zijn ster rijzende, en geen mens die weet waar die gaat uitkomen. De man is bovendien gezegend met een fijnzinnig gevoel voor humor: “Do you like fucking rock ‘n’ roll? Well, then you’ve come to the wrong place, my friends!”, zo begon hij zijn concert op Werchter.
 
Het wervelende optreden van Lewis Capaldi op Rock Werchter kan je dinsdag 7 april om 21u op Pickx Live zien.
 

Afrojack (Tomorrowland 2019)

De Nederlander Nick van de Wall bestijgt al ruim tien jaar podia en dj-booths onder de alias Afrojack. Hij werkte samen met zijn goeie vriend en collega in de EDM-scene David Guetta, maar ook met popqueens als Madonna en Beyoncé. Hij kreeg de eer om te headlinen op de grootste dancefestivals ter wereld: Tomorrowland en Coachella. In 2014 verscheen zijn debuutalbum: ‘Forget The World’. Afrojack zou het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam op het podium staan met landgenote Glennis Grace, maar daar stak het coronavirus een stokje voor.
 
Het concert van de wereldvermaarde dj Afrojack op Tomorrowland is te zien op je tv (kanaal Pickx Live) en op onze website op woensdag 8 april om 21u.

Bazart (Pukkelpop 2018)

Behoeft deze naam nog een introductie? De Vlaamse band rond Mathieu Terryn trok met doorbraaksingle Goud uit 2015 een spoor van vernieling op Belgische podia: Bazart speelde alles plat wat er plat te spelen viel. Met debuutalbum Echo voerden ze in 2016 de hitlijsten aan, en met het tweede album bevestigde de band dat ze niet het zoveelste tijdelijke fenomeen zijn. De krijsende bakvissen en hysterische groupies mogen met de jaren dan wel gekalmeerd zijn, de hype flakkert weer op telkens de posterboys van de Vlaamse pop een podium bestijgen of nieuw materiaal uitbrengen. Het succes legt hen overigens geen windeieren, want de boys hebben al acht MIA's op hun palmares staan - and counting.
 
Wil je de posterboys van de Vlaamse pop aan het werk zien? Geen probleem, stem donderdag 9 april om 21u af op Pickx Live.
 

Lost Frequencies (Tomorrowland 2019)

Over Goud gesproken: uit de goudmijn die het Belgische muzieklandschap is ontsproot anno 2014 een zekere Felix, die de dancescene de komende jaren zou domineren. Met melodieuze, zomerse oorwurmen als Are you with me (2014), Reality (2015) en Melody (2018) bestormt hij al jarenlang de hitlijsten en de festivalpodia. Ook internationaal bleef zijn talent niet onopgemerkt: zijn singles werden opgepikt tot in Australië, en ook Europa zwichtte massaal voor de floorfillers van Lost Frequencies. Zijn succes leverde gevierde samenwerkingen op met namen als Felix Jaehn, Sandro Cavazza, James Blunt en Aloe Blacc.
 
Laat de zon en zomer in je hart, op vrijdag 10 april om 21u op Pickx Live.

Parkway Drive (Rock Werchter 2019)

De Australische heavymetalband parkeerde zich in 2003 in de metalscene en is sindsdien niet meer weg te slaan van de grote podia. De band bouwde een trouwe schare fans uit in het thuisland en veroverde al snel de rest van de wereld met albums als Horizons, Deep Blue en Atlas. Maar het was vooral de vijfde langspeler, Ire uit 2015, die een gamechanger bleek. Die hees hen uit de niche recht in de mainstream. Terzelfdertijd kregen de bandleden op privévlak enkele zware tegenslagen te verwerken, hetgeen drie jaar later uitmondde in de therapeutische plaat Reverence.
 
Het vurige Parkway Drive schittert op zaterdag 11 april vanaf 21u op Pickx Live.

Post Malone (Pukkelpop 2019)

De Amerikaanse rapper Post Malone werd in deze eenzame lockdowntijden op sociale media al herdoopt tot Post Alone, en dat zal de ‘king of heartbreak’ wellicht niet vrolijker stemmen. Maar niet getreurd, jij kan het excentrieke hiphopfenomeen in meer euforische doen aanschouwen, op Pukkelpop 2019. Zijn mumble rap met melancholische inslag en introspectieve lyrics veroverde in sneltempo de wereld, maar het is vooral zijn indrukwekkende verzameling body art op zijn lijf die in het oog springt. 

Vergaap u zonder gêne aan de rap en tattoos van Post Malone, op zondag 12 april vanaf 21u op Pickx.

Concert gemist? Tot 7 dagen na de uitzending kan je het nog bekijken in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx, en dat helemaal gratis!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top