De helft van de Proximus League-teams heeft spelers op technische werkloosheid gezet

Sport | Enkele Proximus League-teams hadden het al moeilijk om het hoofd boven water te houden voor de coronacrisis. Het gebrek aan inkomsten én de onzekerheid naar de nabije toekomst deden hen teruggrijpen naar het systeem van de technische werkloosheid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De voorbije week kozen Sporting Lokeren, KSV Roeselare, Lommel SK én Excelsior Virton ervoor om de A-kern als 'technisch werkloos' aan te geven. Niet toevallig de vier teams die nog geen positief licentieadvies kregen.

Volgens het systeem van technische werkloosheid zouden spelers nog 70% van hun loon, begrensd op 2.353 euro, overhouden. Per speler zou het dan gaan om maximaal 1.647 euro per maand. Eind vorige maand raadde de Pro League nog af om spelers op technische werkloosheid te zetten. Zij stelden dat dit een verkeerd signaal naar de politiek zou sturen, maar daar blijkt nu toch wel het nodige begrip te zijn als het gaat om de kleindere clubs.

Begrip

“In crisistijden probeert iedereen te overleven", stelt Egbert Lachaert (Open VLD én de man die het wetsvoorstel indiende om het RSZ-gunstregime voor profclubs fel terug te schroeven) in Het Laatste Nieuws. "Het systeem van technische werkloosheid bestaat, iedereen mag daar gebruik van maken. Bovendien kan ik me inbeelden dat bij de kleinere clubs niet veel grootverdieners spelen.” Lachaert voegde er wel meteen aan toe dat hij niet verwacht dat de grote clubs hetzelfde gaan doen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top