Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (10) - Moeskroen, rustig naar het behoud...

Sport |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Excelsior Moeskroen was het seizoen ingegaan met als doelstelling: het behoud. Ondanks het vertrek van trainer Bernd Storck slaagden de Hurlus daar vrij gemakkelijk in. Onder leiding van Bernd Hollerbach gaf Moeskroen een solide indruk, ook al waren spelers als Vojvoda, Amallah, Godeau of Pierrot vertrokken. De vele nieuwkomers werden snel ingepast in een competitieve ploeg.
 
Met 16 op 30 in de eerste tien ontmoetingen zat Moeskroen snel op het goede spoor (met onder meer een zege tegen AA Gent en gelijke spelen tegen KV Mechelen en Anderlecht). Daarna volgde 11 op 30, met zes gelijke spelen en zeges tegen Antwerp en Kortrijk. Met 27 op 60 was het behoud al snel zeker en bij de supporters leefde de hoop op deelname aan Play-offs 1. 
 
Die droom was van korte duur: een 0 op 12 en een lange afwezigheid op de bank van Hollerbach door ziekte bracht iedereen op Le Canonnier snel met de voeten op de grond. Met 9 op 15 onder interimcoach Philippe Saint-Jean en de terugkeer van Hollerbach kon Moeskroen de reguliere fase van de competitie in dezelfde schoonheid eindigen als die begonnen was.
 
Met 36 op 87 presteert Moeskroen zoals vorig seizoen (toen 40 punten in 30 speeldagen werd behaald) en kan bouwen aan de ploeg voor het volgende seizoen. Dat zal wellicht nodig zijn, want heel wat spelers werden gehuurd en keren terug naar hun werkgever.
 
De sterren van Moeskroen in de JPL:
 
Aleix Garcia: de Spanjaard werd uitgeleend door… Manchester City en slaagde erin om op het middenveld Selim Amallah te doen vergeten. Met 5 doelpunten en 3 assists doet hij beter dan zijn voorganger die naar Standard trok (en in het seizoen 2018-2019 bij Moeskroen aan 3 goals en 3 assists kwam).
 
Frank Boya: de Kameroenese middenvelder was de metronoom van de ploeg en de absolute sterkhouder die met zijn vista de ploeg op het juiste pad bracht. Hij speelde dit seizoen bijna alle minuten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top