AB Canapé: herbeluister de electropop van SOLDOUT

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: het allerlaatste optreden van SOLDOUT.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SOLDOUT was een muzikaal avontuur dat in totaal vijftien jaar zou duren. Het duo Charlotte Maison en David Baboulis trok er eind 2018 finaal de stekker uit. Voor beiden was het tijd voor een frisse start. "Vandaag willen we andere risico's nemen, terug alles op het spel zetten, nieuwe muzikale projecten uit de grond stampen en de onschuldigheid van ons debuut terugvinden", schreven ze bij hun afscheid op Facebook. SOLDOUT zou nog één allerlaatste optreden geven, op 11 december 2018 in de Ancienne Belgique.

In haar 15-jarige bestaan heeft de Brusselse groep een mooi plaatsje in de Belgische electroscene opgeëist. Hun handelsmerk: pakkende en kloppende ritmes (soms zelfs hypnotiserend), synthesizers die allerlei tonen produceren, maar ook melodieën die eerder aan poprock doen denken.

SOLDOUT heeft vier studioalbums uitgebracht ("Stop Talking", "Cuts", "More" en "Forever") en verzorgde ook de soundtrack voor Delphine Lehericeys film "Puppylove". Het duo, vaste prik op talloze Belgische festivals, heeft ons getrakteerd op nummers zoals 'Forever', 'I Can't Wait' en '94'.

Herbeleef het concert van SOLDOUT hieronder:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top