Terugblik op het vreemde seizoen in de JPL (9) - Zulte Waregem, een seizoen met een bittere smaak

Jupiler Pro League |
Het seizoen 2019-2020 in de Jupiler Pro League is stilgelegd. Het coronavirus heeft over het laatste fluitsignaal beslist. Definitief of voorlopig? Dat zal de toekomst uitwijzen. In afwachting bekijken we het voorbije seizoen van de 16 ploegen in de hoogste Belgische voetbalklasse.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Zulte Waregem start elk seizoen met gezonde ambities die vaak worden getemperd door een budget dat niet al te grote risico's of te grote uitgaven mogelijk maakt. Met de knowhow van Francky Dury en de traditioneel slimme rekrutering van Essevee kunnen de bewoners van het Regenboogstadion steeds op zijn minst de linkerkolom beogen. Net als de voorbije twee seizoenen zal die doelstelling dit jaar niet worden bereikt.
 
Essevee begon goed aan het seizoen, met 16 op 30 en zeges tegen Charleroi en Antwerp en een gelijkspel tegen AA Gent. Ook in de tweede reeks van tien wedstrijden presteerde Zulte Waregem goed: met 15 op 30 nestelden de troepen van Francky Dury zich in het peloton van kandidaten voor Play-offs 1. Het derde deel van de reguliere competitie verliep echter veel minder goed, want Essevee pakte slechts 5 op 27, met enkele zware nederlagen (4-0 tegen Club Brugge, 0-2 tegen Racing Genk, 4-0 tegen Charleroi en vooral 7-0 tegen Anderlecht).
 
Het seizoen 2019-2020 kan voor Essevee dus als teleurstellend worden genoemd, want het greep ook net naast een ticket voor de finale van de Croky Cup. De negende plaats in het klassement van de reguliere fase van de Jupiler Pro League is eigenlijk misschien wel logisch, want de club beschikt ook over het... negende grootste budget in de JPL.
 
De sterren van Zulte Waregem in de JPL 
 
Cyle Larin: de Canadese spits en international speelde 29 ontmoetingen in de JPL en kan indrukwekkende statistieken voorleggen: 10 assists en 7 goals en een voet in 41% van de doelpunten van de ploeg.
 
Gianni Bruno: de voormalige belofteninternational kan terugkijken op een goed seizoen met niet minder dan 9 doelpunten op zijn teller en 2 assists. Met zijn polyvalentie in de aanval kan Dury hem centraal en op de flanken gebruiken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top